Ús de cookies
Nació Solsona utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies. Accepto
Notícia en PDF
Notícia en PDF

Carn vermella ? Si o no?

, Solsona | Actualitzat el 26/11/2015 a les 06:13h


Després de la publicació de l'informe de l'Agència Internacional la investigació sobre el Càncer (AICR) basat en més de vuit-cents estudis científics en què es postulava la carn vermella com un potencial desencadenant de càncer, es creà un alarmisme social important. És per aquest motiu que he cregut necessària una reflexió en perspectiva.
Per què es diu que la carn vermella pot ser cancerígena? 
Segons aquests estudis el motiu pel qual la carn vermella i/o processada pot ser cancerígena rau en la possible acció que exerceixen els productes de la digestió d'aquesta sobre el colon. M'explico. Quan sotmetem la carn a un procès tèrmic  -la passem per la paella, la graella, la curem o la fumem- es generen uns compostos químics, que juntament amb els additius que a vegades porta, poden arribar a alterar les cèl·lules del colon amb les quals està en contacte durant el procès digestiu.
I perquè la carn vermella? La carn vermella és molt més  rica en hemoglobina (la proteïna que transporta el ferro fins els músculs) que la carn blanca (pollastre, conill, gall dindi). El producte de la digestió i transformació a l'intestí del ferro de la carn vermella s'associa a la generació d'una sèrie de substàncies que podrien resultar tòxiques per les cèl·lules del colon amb les què estan en contacte. Aquest contacte continuat i de manera crònica podria resultar ser el desencadenant d'aquests processos cancerosos en aquesta zona de l'aparell digestiu.
Hem de deixar de menjar carn vermella?
Tot i que jo ja fa molt temps que no en menjo, la resposta és NO, sempre i quan sigui carn de qualitat (en sabem la procedència i sabem que l'animal menja bé), consumida amb moderació (dos cops per setmana per exemple) i acompanyada d'una font de vegetals abundant.
La carn és una molt bona font de ferro i proteïna, entre altres nutrients. Si la mengem juntament amb una amanida o un plat de verdura aportem a més de minerals i vitamines, fibra. En aquest cas la fibra té un paper  molt important a nivell mecànic, ja que facilita l'evacuació i redueix el temps d'exposició de les cèl·lules a aquests agents químics potencialment cancerígens.
Espero els vostres comentaris i preguntes.
Bon profit!
Notícia en PDF
Notícia en PDF

COMENTARIS

La carn vermella
Anònim, 06/12/2015 a les 18:47
Jo crec que que se a de consumir amb molta moderació tot tipus de
carns,nosaltres a casa nostra no les mengem per respecte als
animals,sense les carns també mengem les proteines /vitamines/i
minerals de manera mes saludab-ble.
Espero
que prenguin nota els que mengen molta carn.
Bon profit,sense carn.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Predicció Solsona
dimarts
7°C  21°C
dimecres
8°C  23°C
dijous
8°C  23°C
Jordi Cuixart: «La garantia del dret a l'autodeterminació passa per una vaga que aturi el país»
Jordi Cuixart, president d'Òmnium/Adrià Costa

Jordi Cuixart: «La garantia del dret a l'autodeterminació passa per una vaga que aturi el país»

El president d'Òmnium fa una crida a preservar "els drets bàsics" de la ciutadania amb una aturada que "enviï un missatge clar a la Unió Europea" | "Estem convençuts que tots els sindicats faran tot allò que sigui possible perquè aquesta vaga es produeixi i tingui un resultat històric", afirma Cuixart

Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Amb la col·laboració de: