Ús de cookies
Nació Solsona utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies. Accepto
Notícia en PDF
Notícia en PDF

Convida'm a castanyes

| Actualitzat el 31/10/2015 a les 08:47h

Tot i que després de la setmana que hem passat he estat temptada a escriure sobre la carn, finalment he preferit parlar dels fruits dels temps: les castanyes i els panellets, que fan més festa!
A la vigília de Tots Sants ens encanta celebrar La Castanyada; torrar castanyes, menjar panellets i compartir una vetllada amb amics i família vora del foc.
Les castanyes les podem trobar a mercat fins ben entrat l'hivern. És un fruit sec energètic però poc greixós,  molt adient per l'època de fred i en situacions d'esforç prolongat. Les castanyes aporten principalment hidrats de carboni complexos, d'aquells que triguen a absorbir-se i que ens van proporcionant energia lentament, així mateix tenen greixos i proteïnes però en proporció inferior a altres fruits secs de consum habitual i són una font important de fibra, vitamina E i algunes vitamines del grup B. 
Els panellets, què us he de dir que no sabeu dels panellets, a banda que són una temptació de les grosses. Ametlles, ous, sucre i pinyons.  Són una bomba energèticament parlant. Les ametlles ens aporten greixos, proteïnes i fibra i el sucre, el sucre si que el tinc una mica entravessat, per aquest motiu jo el substitueixo per xarop d'atzavara o “ágave”. La composició d'hidrats de carboni de l'atzavara proporciona dolçor i s'absorveix amb més lentitud això fa que les persones amb diabetis puguin consumir-los amb més tranquilitat. També es pot optar per posar-hi boniato, que  aporta dolçor i permet disminuir la proporció de sucre o de xarop d'atzavara.
Ara bé sigui quina sigui la vostra recepta penseu que estem parlant d'aliments molt energètics, això vol dir que després de consumir-los amb moderació aniria bé d'anar a fer una caminada
 col·lectiva.
I ja per arrodonir-ho us donaré una idea ràpida, dolços de Tots Sants camí de ser panellets sense ser-ho ben bé: boletes de boniato arrebossades amb coco o cacau. Em va donar la idea la Montse Reus i l'he volgut compartir amb vosaltres.
Apa, doncs. Bona diada de Tots Sants!!
Notícia en PDF
Notícia en PDF

FEU EL VOSTRE COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Predicció Solsona
dimecres
8°C  18°C
dijous
7°C  16°C
divendres
8°C  21°C
Jordi Cuixart: «La garantia del dret a l'autodeterminació passa per una vaga que aturi el país»
Jordi Cuixart, president d'Òmnium/Adrià Costa

Jordi Cuixart: «La garantia del dret a l'autodeterminació passa per una vaga que aturi el país»

El president d'Òmnium fa una crida a preservar "els drets bàsics" de la ciutadania amb una aturada que "enviï un missatge clar a la Unió Europea" | "Estem convençuts que tots els sindicats faran tot allò que sigui possible perquè aquesta vaga es produeixi i tingui un resultat històric", afirma Cuixart

Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Amb la col·laboració de: