Ús de cookies
Nació Solsona utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies. Accepto
Notícia en PDF
Notícia en PDF

Aliments que ens aporten calci

, Solsona | Actualitzat el 01/08/2015 a les 15:34h

Fruits secs i llavors


Com que vull marxar de vacances amb els deures fets, tal i com uns vaig prometre, avui us parlaré d'aliments que són una font de calci important, com a alternativa a la llet de vaca i als productes que se'n deriven.
Tot i que hi ha molts aliments que ens aporten calci se'ns ha mentalitzat al llarg dels anys que la llet de vaca és l'únic aliment que ens pot cobrir les nostres necessitats diàries de calci, però penseu que tots els grans herbívors mantenen les seves estructures òssies ingerint vegetals.
Hi ha una gran diversitat d'aliments, que contenen calci fàcilment assimilable pel nostre cos, que són alternativa als productes lactis quant a font d'aquest mineral. Aqui en teniu una relació,però penseu que no són els únics.
Llegums i fruits secs
Verdures com el broccoli, les cols, la col rissada, el juliverd
Algues
Llavors de sèsam i tahini
Llavors de chia
Sardines enllaunades amb espina

Per altra banda tots aquells que trobeu a faltar la llet com a aliment emocional podeu recórrer a liquats vegetals com la llet d'ametlla, civada o arròs que podeu barrejar amb cacau, cereals i afegir a les vostres postres.
Tot seguit us detallo el contingut en mil∙ligrams de calci en 100 grs d'aliments que poden resultar del vostre interès

Fonts consultades:
AnneMarie Colbin; Food and Healing; Ballantine Books
USDA database. Base de dades de composició nutricional d'aliments

BONES VACANCES!
Ens retrobem al setembre!
Notícia en PDF
Notícia en PDF

COMENTARIS

Molt d'acord
Anònim, 03/08/2015 a les 09:16
Totalment d'acord en el fet que no necessitem la llet de vaca per cobrir les necessitats diàries de calci. De fet, és una fal·làcia que ens han inculcat durant anys. Amb una alimentació equilibrada (com la del Mediterrani) ja ho tenim més que cobert, això.

S'agraeix que des d'aquest mitjà s'informi dels tòpics i llegendes urbanes sobre l'alimentació. Els productes ecològics també són un nou engany del segle XXI, fent-nos creure que són més sans que els no ecològics, quan resulta que la majoria de casos recents d'intoxicació han vingut per productes ecològics.

Un altre tema interessant a parlar seria el calci dels productes lactis com el formatge, la desmitificació de la carn ecològica (molt més cara i igual de nutricional que la resta), o les grans quantitats de sucre que contenen alguns refrescos, fins i tot de sucs envasats.
Intoxicacions i productes "ecològics"
JRRiudoms, 31/08/2015 a les 17:04
Per Anònim 03/08/2015 9:16.

Podria aportar més informació sobre les intoxicacions produides per productes ecològics?

També agrairia que ens informés sobre l'engany dels aliments ecològics en relació a la salut.

Atentament, i gràcies per adelantat d'un vegà

FEU EL VOSTRE COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Predicció Solsona
diumenge
4°C  17°C
dilluns
6°C  17°C
dimarts
7°C  21°C
Jordi Cuixart: «La garantia del dret a l'autodeterminació passa per una vaga que aturi el país»
Jordi Cuixart, president d'Òmnium/Adrià Costa

Jordi Cuixart: «La garantia del dret a l'autodeterminació passa per una vaga que aturi el país»

El president d'Òmnium fa una crida a preservar "els drets bàsics" de la ciutadania amb una aturada que "enviï un missatge clar a la Unió Europea" | "Estem convençuts que tots els sindicats faran tot allò que sigui possible perquè aquesta vaga es produeixi i tingui un resultat històric", afirma Cuixart

Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Amb la col·laboració de: