Ús de cookies
Nació Solsona utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies. Accepto
Notícia en PDF
Notícia en PDF

La civada , un aliment amb grans propietats

Fa uns dies vaig escoltar al Dr. Pros a la ràdio parlant sobre els beneficis de prendre civada regularment i vaig pensar que seria un bon tema de parlar-vos-en

| Actualitzat el 20/04/2015 a les 08:05h

La civada (Avena sativa) és un cereal que tradicionalment es relaciona amb l’alimentació animal, no obstant això, ja fa molts anys que als països del nord d’Europa es va començar a  introduir com un aliment habitual a moltes llars. Actualment el seu consum està ja molt estès arreu.

La civada o avena (en espanyol) és un cereal molt complet a nivell nutricional. Conté proteïnes d’alta qualitat biològica (té 7 dels 9 aminoàcids essencials), hidrats de carboni, vitamines, minerals i oligoelements. A més és un cereal que purifica, alleugera la disgestió i ens equilibra mentalment.
S’aconsella el consum de cereals integrals, entre els quals la civada, lògicament. El seu contingut en vitamines i fibra és considerablement més alt que el dels cereals refinats i els índex de glucosa en sang no es disparen tan ràpid, fet a tenir en compte pels diabètics.

La civada la podem prendre en diferents formes:

Flocs. S’obtenen premsant els grans sencers, un cop se n’ha tret la palla.
Gra sencer. Es pot preparar igual que l’arròs integral
Farina. Integral. Es pot trobar en textura gruixuda o fina.
Salvat de civada
Llet  de civada. S’elabora premsant el gra i posant-lo en remull. És una de les llets vegetals més consumides i versàtils actualment.
Infusió de civada

La forma més habitual de consum  i que comporta una preparació més senzilla és la dels flocs. Els flocs ens peremeten preparar mueslis i cremes de civada de manera molt fácil.
Un muesli és una barreja de: flocs de civada, llet de civada o yogurt, fruita fresca i una petita quantitat de fruits secs. A vegades també hi posem un endolcidor natural
Van molt bé per esmorzar ja que ens proveeixen d’energia durant hores
Ex: Civada+ iogurt de cabra+ melassa d’arròs+ nous+ gerds.
Les cremes de civada les utilitzem més a l’hora de dinar o sopar. Incorporem els flocs de civada en els nostres purés de verdures habituals i obtenim una crema molt completa i equilibrant.
Vull destacar especialment de la civada un dels seus minerals estrella: el silici.
El silici  té un papaer destacat en ela prevenció i el tractament d’afeccions osteoarticulars ja que intervé en el procés de remineralització òssia i està també relacionat amb la salut del sistema cardiovascular ja que protegeix la paret interna dels vasos sanguinis donant-los elasticitat, vital per a un bon funcionament de l’aparell circulatori.

En general de la civada podem destacar els següents efectes terapèutics: hipocolesterolemiant hiploglicemiant, antihipertensiu, sedant, diurètic, laxant, protectora de la mucosa digestiva, equilibrant, reconstituent, aprimament i drenant.

Jo ja fa dies que l’he començat a introduir als meus esmorzars i vosaltres, no teniu ganes de tastar-la? 
Espero els vostres comentaris.

Bibliografía consultada: 
Dr. Miquel Pros; Cómo cura la avena; Integral 8ª Ed.
Notícia en PDF
Notícia en PDF

COMENTARIS

la civada
Anònim, 01/05/2015 a les 11:51
Potser es bona per la Salud però a mi em costa una mica d'acostomar-mi
La civada
Rpm, 01/05/2015 a les 18:45
La civada es un cereal mol beneficiós per la salud i mol vigoritzant.
Ja que els seus hidrats de carboni son de absorçió lenta.
Un servidor fa anys que la menjo per esmorzar i estic en plena forma.
Boscos de Busa
Anònim, 07/05/2015 a les 10:08
A casa teníem una mula que li donàvem civada i la pobre és va morir. No ho veig clar això.
Una llesca de pa amb tomàquet i pernil salat si que va bé. A més, és barat, i fem país. Ah! i ecològic, doncs podem reciclar el par sec, torrant-lo i sucant-lo amb tomàquet o sols sucat amb bon tomàquet.
questió de provar-ho
llambardes, 10/11/2015 a les 15:44
JO ho he provat per un transtorn crònic de diarrea i m' ha anat bé.
També m'ajuda a dormir.
Una nova experiència
Euli, 10/04/2016 a les 18:27
Fa més o menys dos anys que estic prenent llet de civada i flocs de civada al matí i em sento bé. Abans tenia l'estòmec i el ventre inflats i ja no els hi tinc des que prenc civada. Alhora també, patia canvis d'humor i fa temps que no en pateixo. M'ho van recomanar i el resultat ha estat molt positiu.
Bon remei contra l'estrenyiment
Karian, 24/05/2017 a les 15:54
He patit d'estrenyiment pràcticament tota la vida, fa uns anys vaig trobar una solució, els kiwis, però sempre acabaven per produir-me diarrea. Fa un parell d'anys em van recomanar la civada en forma de farina granulada i al cap d'un parell de mesos vaig començar a notar els seus efectes: ja no tinc estrenyiment, però, sempre hi ha un però, he d'anar regulant-ne les dosis. Si disminueixo la dosi torna l'estrenyiment i si l'augmento passo a la diarrea. és qüestió de trobar l'equilibri.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Predicció Solsona
dijous
7°C  16°C
divendres
8°C  21°C
dissabte
7°C  21°C
Jordi Cuixart: «La garantia del dret a l'autodeterminació passa per una vaga que aturi el país»
Jordi Cuixart, president d'Òmnium/Adrià Costa

Jordi Cuixart: «La garantia del dret a l'autodeterminació passa per una vaga que aturi el país»

El president d'Òmnium fa una crida a preservar "els drets bàsics" de la ciutadania amb una aturada que "enviï un missatge clar a la Unió Europea" | "Estem convençuts que tots els sindicats faran tot allò que sigui possible perquè aquesta vaga es produeixi i tingui un resultat històric", afirma Cuixart

Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Amb la col·laboració de: