Ús de cookies
Nació Solsona utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies. Accepto
Notícia en PDF
Notícia en PDF

Cacau, memòria, xocolata i Mones de Pasqua.

, Solsona | Actualitzat el 04/04/2015 a les 08:40h


Un estudi publicat a la revista Nature Neuroscience* el més d’octubre passat  ens posa de manifest que l’acció d’una substància continguda en el cacau, el flavanol, té incidència directa sobre la funcionalitat del gir dentat (DG) del nostre cervell, en millora la funció i això comporta una millora en la memòria.

Així mateix del cacau també podem dir que és ric en teobromina (aliment dels deus), que és un alcaloid semblant a la cafeïna però amb menor efecte estimulant sobre el sistema nervios central. El cacau també porta altres substancies que afavoreixen un estat de benestar transitori i un lleuger poder addictiu.

A nivell nutritiu el cacau és ric en ferro, magnesi i calci, no obstant això aquests minerals s’assimilen en baixes quantitats perquè el cacau també és ric en oxalats que en dificulten la seva absorció i assimilació.

El cacau conté també una quantitat significativa d’antioxidants que incideixen favorablement en la salut del nostre sistema cardiovascular.

 

Ara bé, cal tenir present que no és el mateix el cacau que la xocolata.

 

Des que es va introduir a Europa al segle XVI, el cacau, que ancestralment es prenia amb aigua, es va barrejar amb sucre i posteriorment amb llet creant la xocolata.

La xocolata és doncs un aliment que usualment porta sucres refinats i greixos saturats procedents de la llet. És per la presència d’aquests altres elements que cal moderar-se en el consum sobretot les persones que es volen controlar el pes o tenen prescrita una dieta baixa en greixos.

I per Pasqua, no renuncieu als ous de xocolata. Cal que gaudim d’aquesta tradició tan nostra! Ara bé consumiu-ne dosis moderades de 10 o 20 grams diaris i si pots ser que sigui xocolata amb un percentatge de cacau mínim del 70%.

Bona Pasqua i bona memòria!

*Aquestes conclusions s’han extret d’un estudi fet sobre una població de persones sanes entre 50 i 69 anys que van consumir cacau cada dia durant 3 mesos.

Bibliografía consultada:

Olga Cuevas Fernández; El equilibrio a través de la alimentación, Nov.2011
Notícia en PDF
Notícia en PDF

COMENTARIS

xocolata de pastisseria
Anònim, 07/04/2015 a les 15:42
Voldria saber quin tant per cent de cacau tenen les figuretes de xocolata que venen a les pastisseries. Gràcies.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Predicció Solsona
dimarts
7°C  21°C
dimecres
8°C  23°C
dijous
8°C  23°C
Jordi Cuixart: «La garantia del dret a l'autodeterminació passa per una vaga que aturi el país»
Jordi Cuixart, president d'Òmnium/Adrià Costa

Jordi Cuixart: «La garantia del dret a l'autodeterminació passa per una vaga que aturi el país»

El president d'Òmnium fa una crida a preservar "els drets bàsics" de la ciutadania amb una aturada que "enviï un missatge clar a la Unió Europea" | "Estem convençuts que tots els sindicats faran tot allò que sigui possible perquè aquesta vaga es produeixi i tingui un resultat històric", afirma Cuixart

Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Amb la col·laboració de: