La recepta

Amanida de gambes

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

| 11/08/2017 a les 14:21h
Arxivat a: Cuina, cuina
Amanida de gambes | La Gàl·lia Catalana
Ingredients per a 3-4 persones:

400 grams de gambes
1 pastanaga gran
400 grams de patates
2 ous durs
Maionesa feta a casa
Sal
Unes branquetes de cibulet
Torradetes, un parell per persona

Preparació:

Primer posarem a bullir a una olla amb prou aigua i una bona grapada de sal les patates amb pell, prèviament ben netes, juntament amb la pastanaga, també neta; deixeu-ho coure a foc suau uns 25-30 minuts fins que les patates siguin ben cuites, tot dependrà de la mida que tinguin, si són grosses tingueu cura de treure la pastanaga que segur que ja es cuita. Tot aprofitant la cocció els últims 10 minuts afegiu-hi els ous, la seva cocció els tal sols de 8-10 minuts, un cop cuits refresqueu-los amb aigua freda.

Ja cuites les patates i havent fet la comprovació de la cocció, les deixem escorre i templa per tal de poder-les pelar sense cremar-nos i tallar amb facilitat.

Per altra banda netegen les gambes, traient-los-hi els caps, les pells i el budell, bullirem les cues per espai d'1 minut amb prou aigua i un grapat de sal. Passat aquest minut les passarem a un bol amb aigua ben freda i lleugerament salada, quan siguin ja ben fredes les assecarem i les tallarem a trossos menys unes cues que les deixarem per decorar l'amanida.

Feu una maionesa al vostre gust, jo hi vaig incorporar unes gotes de vinagre de xerès i la vaig fer meitat oli de gira-sol i meitat oli d'oliva 0,4 per tal que no fos molt forta de gust.
Amb tots els elements ja cuits, talleu-los a daus tots de la mateixa mida, passeu-los a un bol, barregeu tot amb la maionesa i deixeu a la nevera, per tal que estigui ben fresca i els gustos s'impregnin els uns dels altres.

En el moment de servir afegirem el cibulet tallat ben petit i una de les cues de gamba reservades per decorar.

Nota: el caps i les pells les podeu guarda al congelador per fer sevir per un sofregit d'un arròs o bé un fumet.

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Aspecte que oferia la Porxada aquest dimarts al vespre | @CUPGranollers
Jaume Ventura
01/01/1970
S'ha llegit un manifest que avisa que "no hi ha presons per a tanta gent"
La planta de Pastas Gallo a Granollers | VO.com
01/01/1970
La companyia al·lega que necessita "operar en un ambient d'estabilitat" i veu "decisiu" mantenir-se dins de la Unió Europea
La imatge de la MAU de Granollers | MAU
01/01/1970
La Mostra d'Art Urbà de Granollers portarà il·lustració, dansa, teatre, música, perfomances, instal·lacions i activitats familiars a Roca Umbert