Recollida selectiva

L'organització Humana ha recollit més de 300 tones de roba usada al Vallès Oriental durant el 2017

La reutilització i reciclatge de la roba recollida evita l’emissió de 953 tones de CO2

| 08/08/2017 a les 08:55h
Arxivat a: Societat, roba usada, recollida selectiva, Humana
Planta de classificació d'Humana a l'Ametlla del Vallès | Humana
L'organització Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit 300.721 kg de tèxtil usat al Vallès Oriental durant el primer semestre de l'any. Aquestes dades representen un augment del 3,18% respecte al mateix període de l'any anterior, quan se n'havien recollit 291.441 kg. La xifra confirma una tendència a l'alça de la reutilització dels residus tèxtils, la qual és la fracció recollida selectivament amb més potencial d'aprofitament, per sobre del vidre, el paper o el plàstic, per exemple.

Humana té instal·lats contenidors a 30 municipis de la comarca, en els quals els ciutadans hi poden dipositar roba, calçat, complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzin. Humana dona una segona vida a aquests teixits, oferint un servei de recollida gratuït que representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans.

Les poblacions del Vallès Oriental que compten amb més roba recollida són (en dades del primer semestre del 2016) l'Ametlla del Vallès (39,4 tones), Cardedeu (28,5), Granollers (27), Sant Celoni (25,1), Mollet del Vallès (22,6), Parets del Vallès (15,8), les Franqueses del Vallès (14,2), la Llagosta (13,9), Llinars del Vallès (12,2) i Martorelles (9,6). 
 

Els contenidors que Humana té a 30 municipis del Vallès Oriental. Foto: Humana


Humana, una organització pionera

Humana és una organització que a Catalunya, des del 1987, promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també d'ajuda local al territori més proper. En 30 anys de recollida selectiva, la solidaritat de la població ha permès recuperar 276.144 tones de roba a Espanya, l'equivalent a omplir més de quatre vegades el Camp Nou.

Enguany, de gener a juny, ha recollit fins a 2.340 tones, un 4,58% més que el mateix període de l'any anterior. Les peces dipositades als seus contenidors van destinades a la planta de classificació que Humana té a l'Ametlla del Vallès, on tenen la següent destinació, segons l'organització:

-El 62% es prepara per a la reutilització: el 13% es destina a les 44 botigues secondhand que Humana té a Espanya i el 49% correspon a qualitat Àfrica i es ven a preus de mercat per a generar recursos per a la cooperació al desenvolupament.
-El 28% es troba en un estat que no permet la seva reutilització i es ven a empreses de reciclatge de tèxtil.
-El 6% és material destinat a combustible derivat de residu (CDR) amb l'ajuda d'empreses especialitzades.
-El 4% s'envia a un centre de tractament de residus per a disposició final perquè està format per productes que no es poden reutilitzar ni reciclar ni valorar energèticament.

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Aspecte que oferia la concentració que s'ha fet a la Porxada | Ajuntament de Granollers
La planta de Pastas Gallo a Granollers | VO.com
01/01/1970
La companyia al·lega que necessita "operar en un ambient d'estabilitat" i veu "decisiu" mantenir-se dins de la Unió Europea
La imatge de la MAU de Granollers | MAU
01/01/1970
La Mostra d'Art Urbà de Granollers portarà il·lustració, dansa, teatre, música, perfomances, instal·lacions i activitats familiars a Roca Umbert