La recepta

Lloms de sardina amb taronja escalivada i vermut blanc

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

| 15/04/2017 a les 15:51h
Arxivat a: Cuina
Aquesta notícia es va publicar originalment el 15/04/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Última recepta de la sèrie Cuina amb DO que el cuiner Juan Diego Sánchez-Luna de al Tasca el Xivarri de Reus ens porta en aquesta  tongada de masterclass de Mercats de Reus, avui us portem una autèntica delicadesa preparada amb ingredients tan humils com la sardina, l’albergínia o el pebrot vermell.
 
Ingredients: 

8 sardines grans
2 taronges
Enciams variats (3 tipus diferents)
1 pebrot vermell
1 albergínia
1 ceba tendra
50 grams d’olives trencades
20 grams de sucre
Vinagre de poma
20 grams de olivada d’olives negres
Vermut blanc
Oli d'oliva verge extra
Oli de gira-sol
Sal
Sal negre
 
Elaboració:
 
Netegeu les sardines, filetegeu-les i congeleu-les, un cop estiguin congelades traieu-les i marineu-les amb l'aigua i el vinagre de poma, aproximadament una hora, assequeu-les i es poseu-les 48 hores en oli d'oliva en un 65% i 35% gira-sol.
 
Escaliveu el pebrot, l’albergínia i la taronja. Quan estiguin cuits els deixeu refredar, netegeu i reserveu. Saltegeu la polpa de la taronja amb el sucre i el vermut blanc i ho aneu reduint a poc a poc, fins que el resultat quedi com una melmelada.
 
Aprofiteu el temps de cocció de les verdures per treure l’os de les olives trencades i per trinxar-les ben petites amb un ganivet que talli molt.
 
Per a la preparació del plat poseu sobre el fons les olives trinxades cobriu-les amb les fulles d’enciams donant-li volum, per sobre de les fulles d’enciams posareu el pebrot, l’albergínia i la ceba amanits amb oli d’oliva verge extra i per acabar coronareu el plat amb els filets de sardina també amanits amb oli d’oliva, decorats amb la olivada i amb un toc de sal negre. Arrodonireu el plat posant-hi la taronja caramel·litzada.
 
Per a l’ocasió varem maridar del plat amb una copa de Barrau negre, amb un cupatge d’ull de llebre, garnatxa negra i syrah del celler Vega Aixalà de Vilanova de Prades (DO conca de Barberà).
 

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La publicació de Leo Messi a Instagram | Instagram @leomessi
Jaume Ventura
01/01/1970
El jugador del Barça va publicar un vídeo a Instagram on apareix el seu fill cantant en català 'En Joan Petit' mentre la interpreta el grup garriguenc | Han tingut 25.000 visites més i centenars de comentaris al seu canal de Youtube
Alcaldes compromesos amb el referèndum | AMI
01/01/1970
Les dues entitats demanen que el text s'aprovi en plens municipals els propers 23, 24 o 25 d'octubre
01/01/1970
"Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació"