alimentació

Granollers farà una festa contra el malbaratament alimentari

Es farà el 8 d'abril i inclourà un dinar cuinat per Ada Parellada amb la col·laboració de persones voluntàries fet amb menjar sobrer de productes agraris i d'establiments comercials

| 20/03/2017 a les 17:34h
Arxivat a: Societat, alimentació, aliments, malbaratament, Ada Parellada, Plataforma d'Aprofitament d'Aliments
La presentació del dinar d'aprofitats s'ha fet aquest matí a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, on també es farà difusió d'aquesta activitat | Ajuntament de Granollers
Granollers organitzarà el pròxim 8 d'abril un seguit d'activitats per conscienciar la ciutadania que no s'ha de fer malbé el menjar. L'acte central serà un dinar popular gratuït per a 300 persones que es cuinarà amb productes que s'hauran recuperat de comerços de la ciutat i pagesos de la comarca. L'única condició per poder gaudir d'aquest dinar serà haver participat en alguna de les activitats previstes com un taller de cuina amb aliments aprofitats i un espectacle infantil relacionat amb el consum de vegetals, que es faran el mateix matí. També es podrà veure l'exposició interactiva Som gent de profit i un taller de Granollers en Transició que ensenyarà d'on vénen els aliments que consumim.
 
El menú que elaborarà la cuinera granollerina Ada Parellada s'adaptarà al que s'hagi espigolat (aliments descartats que s'acabarien llençant als contenidors a causa del seu aspecte o perquè estaven a punt de caducar, productes que no es poden vendre pel seu aspecte o que són excedents). La Plataforma d'Aprofitament d'Aliments és l'entitat que ajuda en l'organització, gestió i campanya del voluntariat per a l'espigolada i per cuinar els aliments. El Punt del Voluntariat situat a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau també farà difusió d'aquesta activitat i col·laborarà en la crida del voluntariat. 
 
Darrere de la iniciativa del dinar d'aprofitats hi ha l'ambientòloga Míriam González, que compta amb el suport organitzatiu d'entitats com la Fundació el Xiprer, la plataforma Aprofitem els aliments, Espigoladors, Granollers en transició i La Magrana Vallesana i amb la col·laboració institucional de l'Ajuntament de Granollers i el Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental, així com el suport econòmic de l'Agència de Residus de Catalunya.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

En Mayoral i el malbaratament
Pere Forcadell, 22/03/2017 a les 13:40
+6
-0
Aprofitar els aliments està molt bé.
Però, perquè hi ha 100 cartonaires voltant per tot Granollers?

Perquè l'alcalde Mayoral en lloc de gastar-se centenars de milers d'euros públics, en obres com la vorera d'Agustí Vinyamata y l'asfaltat del tram que va fins la Font Verda (que estava en perfectes condicions), perquè no estimula el creixement econòmic del comerç amb l'empresa municipal Granollers Mercat a la que destina més d'1 milió d'euros públics cada any?

Perqué han tallat el pas al pàrquing del Passeig de la Muntanya i han aixecat l'asfat de tot pàrquing?
Perquè els familiars dels malalts que estan a l'Hospital ja no poden aparcar?
Va costar milers d'euros asfaltar el pàrquing, durant les eleccions de 2015!
Això són molts diners malbaratats!!
I ara vol sortir a la foto dels que no malbaraten!!

Granollerins! obriu els ulls!!

A on van a parar els milions d'euros que recapten dels nostres impostos?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Aspecte que oferia la Porxada aquest diumenge al migdia | @GRN_cultura
01/01/1970
Les imatges de la festa del llibre i la rosa
Roses de Sant Jordi | Adrià Costa
01/01/1970
La previsió rebaixa la xifra dels últims anys, en els quals es venien uns set milions de roses
Fotogrames del film 'Sant Jordi 1977' | Joan Corbera Santanach / AMGr
01/01/1970
La pel·lícula va ser filmada per Joan Corbera, Jaume Ortuño i Jaume Pujal