La recepta

Bunyols de vent

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

| 17/02/2017 a les 17:48h
Arxivat a: Cuina
Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/02/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ingredients:
 
250 ml. de llet
50 grams de sucre
50 grams de mantega sense sal
La pell d'una llimona ratllada
200 grams de farina
1 culleradeta de llevat (Royal)
4 ous
100 ml de ratafia, o bé rom / anís
1 polsim de sal
Oli de gira-sol, per fregir
Sucre per arrebossar els bunyols
 
 
Preparació:
 
Poseu a bullir la llet en un cassó amb el sucre, la mantega, el polsim de sal i pell de la llimona ratllada. Un cop comenci a bullir, afegiu-hi la farina juntament amb el llevat i treballeu la pasta amb una cullera de fusta. Quan la pasta estigui suau i no s'enganxi als costats del cassó, retireu-la del foc i deixeu-la refredar. Quant ja estigui freda, afegiu-hi el ous un per un, barregeu-ho tot bé fins que  els ous siguin ben integrats amb la pasta, incorporeu-hi la ratafia / rom / anís (trieu el gust que més os agradi). Deixeu reposar la pasta durant mitja hora.

Passat el temps de repòs, poseu a escalfar l’oli en una paella tipus Wok o en una paella prou fonda, i agafeu petites quantitats de pasta amb una cullera metàl·lica. Treballeu la barreja amb forma de bola amb l'ajuda d'una altra cullera. Deixeu caure la bola amb cura dins del oli i fregiu el bunyol fins que estigui dauradet. El bunyols es duplicaran de mida; tingueu cura de no escalfar l’oli en excés, perquè els bunyols us podrien quedar crus per dintre i cremats per fora. No poseu massa bunyols a l'hora: és millor fer petites tandes, normalment quant comencen a ser cuits els mateixos es donen la volta, controleu la cocció per tots els costats.

Una vegada cuits, els traieu de la paella i els poseu sobre paper de cuina per tal d'eliminar l'excés d’oli, moment en què els fareu rodolar per sucre. Deixeu-los refredar una mitja hora abans de consumir-los.
 
Recepta original de: http://www.greatbritishchefs.com/recipes/bunyols-de-vent-catalan-doughnuts-recipe

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
"Utopies persistents. Col·lecció d’art contemporani del Museu de Granollers" difondrà la política d’adquisicions d’art contemporani que va dur a terme el crític d'art granollerí
Aspecte que oferia la Porxada aquest dimarts al vespre | @CUPGranollers
Jaume Ventura
01/01/1970
S'ha llegit un manifest que avisa que "no hi ha presons per a tanta gent"
La planta de Pastas Gallo a Granollers | VO.com
01/01/1970
La companyia al·lega que necessita "operar en un ambient d'estabilitat" i veu "decisiu" mantenir-se dins de la Unió Europea