La recepta

Bunyols de vent

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

| 17/02/2017 a les 17:48h
Arxivat a: Cuina
Ingredients:
 
250 ml. de llet
50 grams de sucre
50 grams de mantega sense sal
La pell d'una llimona ratllada
200 grams de farina
1 culleradeta de llevat (Royal)
4 ous
100 ml de ratafia, o bé rom / anís
1 polsim de sal
Oli de gira-sol, per fregir
Sucre per arrebossar els bunyols
 
 
Preparació:
 
Poseu a bullir la llet en un cassó amb el sucre, la mantega, el polsim de sal i pell de la llimona ratllada. Un cop comenci a bullir, afegiu-hi la farina juntament amb el llevat i treballeu la pasta amb una cullera de fusta. Quan la pasta estigui suau i no s'enganxi als costats del cassó, retireu-la del foc i deixeu-la refredar. Quant ja estigui freda, afegiu-hi el ous un per un, barregeu-ho tot bé fins que  els ous siguin ben integrats amb la pasta, incorporeu-hi la ratafia / rom / anís (trieu el gust que més os agradi). Deixeu reposar la pasta durant mitja hora.

Passat el temps de repòs, poseu a escalfar l’oli en una paella tipus Wok o en una paella prou fonda, i agafeu petites quantitats de pasta amb una cullera metàl·lica. Treballeu la barreja amb forma de bola amb l'ajuda d'una altra cullera. Deixeu caure la bola amb cura dins del oli i fregiu el bunyol fins que estigui dauradet. El bunyols es duplicaran de mida; tingueu cura de no escalfar l’oli en excés, perquè els bunyols us podrien quedar crus per dintre i cremats per fora. No poseu massa bunyols a l'hora: és millor fer petites tandes, normalment quant comencen a ser cuits els mateixos es donen la volta, controleu la cocció per tots els costats.

Una vegada cuits, els traieu de la paella i els poseu sobre paper de cuina per tal d'eliminar l'excés d’oli, moment en què els fareu rodolar per sucre. Deixeu-los refredar una mitja hora abans de consumir-los.
 
Recepta original de: http://www.greatbritishchefs.com/recipes/bunyols-de-vent-catalan-doughnuts-recipe

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Càmera refrigeradora de porcs senglars a l'Escorxador de Montseny | Jordi Purtí
Jordi Purtí
01/01/1970
Al Parc Natural del Montseny es poden capturar en un any prop de 2.000 porcs senglars
Divuit roses en record dels alumnes i professores que van perdre la vida en l'accident aeri | Institut Giola
01/01/1970
Avui fa dos anys del fatídic accident en el que també hi va morir una jove de 31 anys veïna de Sant Esteve de Palautordera
L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs | A.M.
01/01/1970
Josep Monràs ha enviat una carta al president de la companyia, Luca de Meo, amb aquesta proposta