sentència

El Suprem anul·la el Pla Especial del Montseny aprovat l'any 2008

El Tribunal ha donat la raó a l'empresa Polígon Industrial Can Sedó que havia presentat un recurs contenciós administratiu

Fins que no s'aprovi un nou pla té vigència l'anterior

| 16/02/2017 a les 16:19h
Arxivat a: Política, Terreitori i Sostenibilitat, Generalitat de Catalunya, Parc Natural del Montseny, Dioputació de Barcelona, Tribunal Suprem, Fogars de Montclús, Pla Especial del Montseny, Montseny
El Montseny vist des de Sant Esteve de Palautordera | Jordi Purtí
El Tribunal Suprem ha anul·lat el Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural del Montseny aprovat l'11 de desembre de 2008 pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. La sentència ha resolt en contra dels interessos de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que havien presentat recurs contra una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de l'any 2015 favorable a la societat Polígon Industrial Can Sedó, SL, vinculada a l'explotació hidroelèctrica del pantà de Santa Fe, a Fogars de Montclús i que l'any 2012 havia presentat un recurs contenciós contra l'aprovació del nou Pla.

Davant d'aquesta situació, mentre no s'aprovi un nou Pla, recobra vigència l'anterior Pla especial del Parc Natural del Montseny, aprovat l'any 1977 per a les comarques barcelonines vinculades al parc (Vallès Oriental i Osona) i l'any 1978 per a les comarques gironines (Selva), en tot allò que no s'hi oposi als planejaments urbanístics que integren el Parc Natural del Montseny o a les normes legals de caire ambiental, territorial o urbanístic vigents.

La sentència del tribunal Suprem, acollint la tesi del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, manté que el Pla no és un simple pla de gestió o d'ordenació de recursos naturals, o de mera gestió de l'àmbit protegit "sinó que té la naturalesa de pla territorial sectorial, on s'hi escomet una nova categorització del sol i conté normes i determinacions de caràcter urbanístic en ordre a l'establiment d'usos, construccions i activitats prohibides i permeses".

De fet, l'aprovació del Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural del Montseny va comportar que diverses empreses com Nestlé Walters España, Font Regàs SA, Mármoles i Triturados Deulofeu, Aymar Sa, Endesa i la pròpia Polígon Industrial Can Sedó SL i també particulars interposesin sengles recursos contenciosos administratius.

Dels nou resursos presentats contra el Pla set es van resoldre de manera favorable als interessos de la Diputació, en haver-se denegat les pretensions de les parts que pretenien l'anul·lació del Pla o alguns dels seus articles. En un altre, el formulat per Font Regàs SA, s'ha decretat l'arxiu provisional de la causa. L'únic que s'ha resolt de manera contrària als interessos corporatius és el presentat per la societat Polígon Industrial Can Sedó, SL.


 

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Moment de l'arribada dels petits a Sabadell | NacióSabadell
01/01/1970
Els petits, d'entre 5 i 11 anys, eren de colònies a la casa El Pinatar | Han estat en observació aquesta passada nit en diversos hospitals del país | L'escola ha obert portes avui per acollir els nens del casal
Podi de la Taula FINA amb Marcos Gil, 1r, i Carla Seco, 3a | CN Granollers
01/01/1970
Els nedadors van fer una gran actuació del 14 al 16 de juliol al CN Mataró
La fàbrica de Bacardí a Mollet | ACN
01/01/1970
La UGT lamenta la pèrdua d'una nova empresa al Vallès Oriental però valora positivament la conserva de llocs de treball