Quants cops es pot reutilitzar l'oli de la fregidora? Aquesta és l'opinió dels experts

| 17/02/2017 a les 18:40h
Arxivat a: , El 9 Nou, Vallès Oriental, portada
Un setrill d'Oli | Pixabay

Quin és el millor oli per a la fregidora? Quantes vegades es pot "reutilitzar" ? Aquestes són algunes de les preguntes que va voler aclarir l'Organització de Consumidors i Usuaris en una informació publicada recentment al seu web.

Segons la tècnica d'alimentació Gemma Trigueros, l'oli d'oliva, el de pinyolada i el de gira-sol alt oleic són els millors per a fregir, ja que l'aliment absorbeix menys grassa. De fet, tots tres productes, fets servir amb les condicions adequades, poden resistir fins a 25 fregides, és a dir, es poden reutilitzar fins a 25 vegades. Quines són aquestes condicions?

- Mantenir l'oli allunyat de la llum i la calor
- Tapar la fregidora, si no hi ha contacte amb l'oxigen, no s'espatllarà abans d'hora
- No fregir a més de 180 º i tampoc molta quantitat a la vegada. Aproximadament entre 150-200 grams per litre d'oli.

Així mateix, si es vol reduir l'absorció d'oli, l'organisme recomana tallar les patates, o altres aliments, a trossos grans i fregir-los a altes temperatures, sempre que no se superin els 180º esmentats anteriorment.

També us pot interessar

 
C-352 | Google Maps
01/01/1970
El conductor ha patit una caiguda a la via
Sabater i Mayoral, durant el diàleg que han protagonitzat | Toni Torrillas
01/01/1970
Els alcaldes de tots dos municipis protagonitzen l'últim diàleg de l'Assemblea General Internacional de Ciutats Educadores
El Congost, al seu pas per Granollers | @Josepcasasnovas
01/01/1970
Ha passat de 0,5 a gairebé 75 metres cúbics per segon aquesta matinada