La veu de tothom

«És ara quan els nostres actes han de parlar, és ara quan la nostra decisió s'ha d'expressar, d'una forma senzilla però d'extrema potència: anem a votar l'1 d'octubre»

| 12/09/2017 a les 10:44h
Benvinguts al conflicte. Sintetitzem:

- Tenim dues lleis noves, aprovades al Parlament de Catalunya per majoria absoluta, amb 72/71 vots a favor, 11/10 abstencions i cap vot en contra. Convé remarcar-ho: cap vot en contra. 
- Tenim sengles ordres de suspensió del Tribunal Constitucional. A petició del Gobierno de España. 

I aquí estem, quin és el conflicte? I com el resoldrem?

Abans deixeu-me dir que en general, estar en un període de conflicte no és necessàriament dolent. Cal evitar el perill de perdre el seny i la calma mental, caure en provocacions i que la situació derivi en escaramusses. No estem, per res, en aquest punt. Els catalans som ben capaços de resoldre aquest conflicte de forma cívica, pacífica i enraonada. I també els espanyols, la majoria, en són capaços. No ens ha de fer por viure un període de conflicte perquè el podem gestionar i del qual en podem sortir reforçats i millors com a país. El període actual, que té un cert grau de tensió, és la conseqüència natural del cicle reflexió-acció. Acabat el temps de les paraules, ara és el temps dels actes.

El conflicte en que estem no es resol amb abrandament, instruccions dels superiors jeràrquics, guerra de tweets o portades de diari. Allunyem-nos de tot això que no serveix per res més que per contaminar el raonament i actua com a verdaderes "armes de distracció massiva". Observem els fets i que cadascú pensi per si sol.

Al Parlament de Catalunya, tres grups polítics van marxar de l'hemicicle en el moment de les votacions, això és un fet. De facto, estaven dient que no reconeixen el Parlament de Catalunya com a autoritat legislativa catalana. La llei que regula el referèndum, repeteixo, no ha tingut cap vot en contra. Això és un fet, podeu consultar-ho al diari de sessions. De facto estem dient que cap representant de cap ciutadà català s'ha oposat a l'aprovació d'aquesta llei.

Hi ha doncs 52 diputats que no reconeixen el Parlament i que han decidit obeir només la seva interpretació de la legalitat espanyola. Davant del conflicte de legalitats, ells ja han decidit. Diguem que estan manifestant quina és la seva obediència. (i amb una mica d'enveja hem d'admetre que ells ja ens han independitzat).

Hi ha 83 diputats que reconeixen el Parlament i també han decidit a quina legalitat es vinculen (aquests encara no han decidit si ens hem independitzat o no, perquè prefereixen preguntar-ho a tothom en un referèndum).

I ara toca prendre aquesta decisió a cadascun de nosaltres. Aquesta decisió és anterior al fet de votar Sí o No al referèndum. La decisió, el conflicte individual de cadascú de nosaltres, és el següent: respecto el Parlament de Catalunya o respecto el Tribunal Constitucional.

Ja som tots prou grans per decidir. Tots som capaços de recordar qui ha defensat els ciutadans de Catalunya i els seus pobles i viles, i qui ha defensat les castes administratives i extractives del Reino. Qui és capaç d'autoabsoldre's en cin minuts, qui és capaç de modificar la constitució per una trucada de telèfon. Qui és capaç de no condemnar el franquisme, etcètera, etcètera, etcètera.

És rellevant és la decisió individual de totes les persones que tenen càrrecs de representació i els funcionaris i servidors públics. Totes aquestes persones haurien de tenir present, a més a més de les seves preferències personals, de qui emana la seva representativitat i a qui es deuen. Poden decidir arrogantment que els seus representats s'han de plegar a les ordres del Tribunal Constitucional, o pel contrari, poden decidir donar la veu als ciutadans (cosa que accepten de fer amb normalitat cada convocatòria electoral).

I, òbviament, és cabdal la decisió de cadascú de nosaltres. És ara quan els nostres actes han de parlar, és ara quan la nostra decisió s'ha d'expressar, d'una forma senzilla però d'extrema potència: anem a votar l'1 d'octubre. La nostra victòria, el que farà respectable la nostra legalitat, la defensa del nostre Parlament i de les institucions catalanes es duu a terme avui amb el nostre gest democràtic i cívic, omplint les urnes.

I finalment, deixeu-me dirigir unes paraules al que encara queda d'allò que un dia fou el PSC. Recordeu, si us plau, com va ser a través del Parlament de Catalunya que hi va haver un President Maragall. Recordeu que va ser el Parlament de Catalunya que va aprovar l'Estatut impulsat per la seva presidència i recordeu que va ser el Parlament de Catalunya qui va escollir el President Montilla. Aquest Parlament, que enfonsa les seves arrels al segle XIII, era i és el vostre també. I ara digueu, servidors públics del PSC, quina és la vostra legalitat?

COMENTARIS

Tots els de Demòcrates de Catalunya cabeu en un taxi
Anònim, 12/09/2017 a les 14:57
+2
-9
No es votarà.
Com va dir el Sisa, " a la primera hòstia tots a casa a sopar"
Votarem o no!
Manresà emprenyat., 18/09/2017 a les 14:19
+1
-2
El dia 1d'O votarem si hi ha urnes al nostre col.legi electoral.Després d'aquests anys d'intens proselitisme per part dels mitjans de difusió "públics", que paguem entre totes les catalanes ( en femení, em refereixo a les persones, s'escriu més ràpid...) i quan dic totes em refereixo a totes les representades per la globalitat de les ciutadanes escollides al nostre parlament.Quants anys fa que dia sí dia no ens parlaven,ara no toca, de la bonança de l'economia per experts d'aquí però treballant als Estats Units d'Amèrica, economistes de prestigi,com un degoteig constant però que ara,pocs dies abans de votar, poder sóc l'únic, no ens han aclarit res de com anirà la creació de llocs de treball... i altres aspectes socials, de cada Conselleria que, crec són essencials per votar una cosa o una altra.Informar tants anys seguits no informa al ciutadà que viu, frueix i pateix la vida.Poder aquests 15 dies de campanya ens podrien concretar continguts que ens afecten a totes.Democràcia sí o democràcia no, és molt important, però només és l'olla, i és bàsica, ara,però, abans de votar,volem saber què hi posarem per fer el caldo.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Marc Olivé i Valls
Portaveu de Demòcrates de Catalunya al Bages
01/01/1970
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 25
01/01/1970
El pare Sergi d'Assís Gelpí denuncia que aquests dies es veu amenaçat "un dret tan senzill com el de ser consultats"
Concert d'Ebri Knight al Festival Strenes de Girona, en una imatge d'arxiu | Joan Parera
01/01/1970
L'acte comptarà amb el diputat de la CUP-CC, Sergi Saladié, el secretari general de Sortu, Arkaitz Rodriguez, i l'activista dels moviments socials, la manresana Gabriela Arzamendi
La plaça Major de Manresa plena de gent disposada a treballar | @jfius
01/01/1970
La plaça Major de Manresa s'omple de voluntaris que fan cua per recollir material per treballar
Jordi Turull durant la seva intervenció a Moià | Xavier Rius
01/01/1970
Josep Lluís Javaloyes s'havia queixat de no ser tingut en compte després de l'entrada en les institucions catalanes
Actes de la CUP a Artés aquest dissabte | CUP
Vista panoràmica de la plaça Major de Manresa | @PobleLliureBages
Xavier Sucarrats | 2 comentaris
01/01/1970
Cultura popular i parlaments s'alternen en una jornada plena de convençuts
VÍDEO Al Jazeera se centra en el Bages per parlar del procés independentista | Al Jazeera
La Gala de Màgia tindrà lloc al Conservatori el proper 23 de setembre | Promocional
01/01/1970
Al Conservatori, el dissabte 23 de setembre