CC.OO. demana que el tren- tramvia garanteixi l'accés als polígons industrials

El sindicat considera "fonamental" que el Govern estableixi un calendari "concret" sobre l'obra

ACN
09 de desembre del 2009
576_1259082329424673
576_1259082329424673

Pas de la via per Sant Iscle. Arxiu ACN

Comissions Obreres demana que el tren- tramvia al Bages garanteixi l'accés als polígons industrials i als grans centres de treball de la comarca a través de la creació de baixadors laborals. Aquesta és la proposta més destacada que el sindicat inclou en l'estudi que ha fet sobre la implantació d'aquesta infraestructura al Bages. CCOO considera que el tren- tramvia serà una eina útil per a la mobilitat de la comarca i que contribuirà a la creació de llocs de treball estables. El sindicat veu amb bons ulls el projecte presentat recentment pel Govern però considera "fonamental" que s'estableixi un calendari "concret", ha destacat Josep Fuentes, secretari d'Acció Sindical i socioeconòmica de CCOO.

Comissions Obreres al Bages- Berguedà coincideix amb el projecte presentat fa unes setmanes pel Govern però destaca que s'ha d'establir un pla d'accessibilitat als polígons i als grans centres de treball. Així, per exemple, proposa estacions baixadors al polígon dels Dolors, als de Santa Anna I i II, a Santpedor; al de l'Illa Sud, de Sallent, així com per accedir a les mines d'Iberpotash de Súria i de Sallent.

El sindicat ha recordat que als polígons del Bages hi treballen unes 22.000 persones, una xifra que representa més d'un terç de la població activa assalariada. A més, el sindicat ha posat de relleu que a la majoria dels polígons no hi ha transport públic.

En el seu estudi Comissions Obreres considera fonamental la creació d'accessos adequats que connectin els polígons amb els baixadors. El sindicat demana que estiguin ben urbanitzats, il·luminats i que facilitin el pas de les persones. D'altra banda, Comissions Obreres demana que el tren- tramvia s'adapti als horaris laborals dels treballadors, que es construeixin aparcaments dissuasoris i targetes de transport per a estudiants i treballadors.

CCOO defensa que el tren- tramvia serà una eina útil per a la mobilitat a la comarca i que servirà per a la creació de llocs de treball estables. A més, segons el sindicat, també serà un nou instrument per al desenvolupament futur. Josep Fuentes, secretari d'Acció Sindical i socioeconòmica de CCOO, destaca que el projecte aprofita les infraestructures existents, el seu caràcter comarcal i la seva intermodalitat.

El sindicat considera "fonamental" que el Govern estableixi un calendari "concret" sobre l'obra que, segons Comissions Obreres, ha de tenir el "màxim" consens a la comarca. De forma paral·lela, el sindicat segueix reclamant que es treballi en la millora de la línia de Renfe fins a Barcelona i en la creació del Consorci per a la gestió del transport públic.