Les consultes de Catalunya Central impulsen la coordinació intercomarcal

ACN
22 de novembre del 2009
576_1258898823424108
576_1258898823424108

Els assistents a la trobada de Sallent, davant del centre de cultura Joan Puig i Elías. Sallent Decideix

La població de Sallent ha acollit aquest dissabte la trobada de municipis de les Comarques Centrals que organitzen consultes per la independència. Divuit municipis del Bages, Berguedà i Solsonès han assistit a l'assemblea en la qual s'ha impulsat la coordinadora que agruparà les consultes de la Catalunya Central. Els organitzadors han remarcat que 'encara falta gent perquè s'hi sumi' i han fet una crida a tots els pobles a participar en la coordinadora. Les plataformes organitzadores s’han reafirmat en la voluntat de 'tirar endavant les consultes, malgrat els impediments dels ajuntaments i de l'Estat', segons ha afirmat Pep Peraire, portaveu de la consulta manresana.

Ha afegit que 'sembla que a mesura que passen els dies els ajuntaments tenen més por'. Peraire ha denunciat 'la negació de molts ajuntaments a deixar locals municipals i infraestructures' necessaris per a la organització de les consultes.

Guillem Cabra, portaveu de Sallent Decideix, ha explicat que la coordinació 'és necessària per a tenir un discurs, estratègies i mètodes de comunicació unitaris'. Cabra també ha defensat que els immigrants i els joves de més 16 anys puguin anar a votar 'perquè així s’impliquen en una decisió que pot canviar el seu futur'. Guillem Cabra ha fet una crida a 'anar a votar amb tota normalitat perquè la consulta és legal i tothom ha de poder dir el que pensa'.

Una cinquantena de persones ha omplert el centre de cultura Joan Puig i Elías, on s'han posat en comú problemes i estratègies a seguir. La trobada ha durat tres hores i els participants dels municipis de la Catalunya Central s'han fet una foto de família a les portes de l'edifici.