Els Dolors serà el segon polígon industrial de la ciutat amb fibra òptica

El fet que el polígon de Bufalvent sigui pioner en la implantació de fibra òptica a Catalunya, i que els Dolors estigui a punt perquè se n'hi implanti, han estat claus

Redacció
19 de novembre del 2009
Els Dolors serà el segon polígon industrial de Manresa que disposarà de fibra òptica. La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) del departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat ha inclòs Els Dolors en la primera fase d’implantació de la fibra òptica, en la qual hi ha 12 polígons industrials de Catalunya.

El primer polígon de la ciutat que tindrà fibra òptica serà el de Bufalvent. Recordem que la Generalitat va escollir aquest polígon com a pioner a Catalunya en la implantació de fibra òptica gràcies a les condicions especials que s’hi donaven: facilitat en la relació amb els empresaris, el treball del CATIC, la preexistència de canalitzacions i la bona col•laboració entre la STSI i l’Ajuntament.

El precedent de Bufalvent i el fet que el polígon dels Dolors estigui preparat perquè s’hi desplegui el cable han estat claus per la inclusió dels Dolors en el llistat de la STIS. En aquest sentit, cal recordar que quan es va fer la urbanització dels Dolors –fa uns dos anys–, ja es van instal•lar les canalitzacions perquè s’hi pogués desplegar la fibra òptica. A banda, cal destacar que hi ha hagut contactes entre l'associació d'empresaris d'Els Dolors i els operadors, i que l’Ajuntament ha actuat com a intermediari entre totes les parts.

En aquests moments, la STSI ha començat el procés de contractació de la direcció d’obra i de requisits complementaris per a la realització de l’obra civil i les instal·lacions necessàries per al desplegament de la xarxa d’accés de fibra òptica d’aquests 12 polígons industrials, dels quals 5 són al Bages, i entre els quals hi ha el dels Dolors.

L’import màxim d’aquesta licitació és de 472.000 euros, i comportarà la construcció d’obra i les instal·lacions necessàries per al desplegament de xarxa d’accés de fibra òptica als següents polígons industrials: Pla de Santa Anna (Sant Fruitós de Bages), CIM La Selva (Riudellots de la Selva), Els Dolors (Manresa), Polígon de Navàs (Navàs), Les Gavarres (Tarragona), CIM Lleida i Camí dels Frares (Lleida), Plans de la Sala (Sallent), Les Comes (Igualada), Entrevies (Tarragona), El Grau (Sant Fruitós de Bages) i Baix Ebre (Tortosa).

Aquesta contractació s’emmarca dins la iniciativa Banda Ampla Industrial, promoguda per l’STSI i cofinançada amb fons FEDER de la Unió Europea. La iniciativa té com a objectiu fomentar la competitivitat del teixit industrial català gràcies a l’aplicació de recursos TIC avançats.