Sant Vicenç renova el servei de neteja i recollida de residus municipals

El nou contracte, vigent des del setembre de l’any passat, ha permès renovar la maquinària, incrementar les freqüències de recollida de residus i neteja i posar en funcionament una nova web i un telèfon d’atenció a la ciutadania

Redacció
16 d'octubre del 2009
L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet fa un balanç positiu del nou servei de neteja i recollida de residus municipals que aquesta tardor ha complert el primer any de funcionament. El contracte amb la nova empresa explotadora Urbaser té una durada de vuit anys amb dos més prorrogables per un import superior als 535.000 euros anuals.

L’entrada en vigor del nou servei ha comportat la renovació de part de la maquinària que realitza les tasques de neteja amb una nova escombradora mecànica, un nou camió bicompartimentat per a la recollida simultània dels residus rebuig i la matèria orgànica comercial, un vehicle per als voluminosos, una nova escombradora mecànica per a la neteja i altres equips que faciliten les tasques als deu treballadors del servei. Els canvis també han permès augmentar les freqüències de neteja i recollida de residus de rebuig.

Nova pàgina web i telèfon d’atenció al ciutadà
L’Ajuntament i l’empresa concessionària del servei han posat a disposició de la ciutadania una pàgina web on des de fa unes setmanes es poden demanar millores, expressar queixes i també sol•licitar la recollida de voluminosos. L’adreça és la següent: http://www.ajsantvi.cat/netejairecollida. Les mateixes consultes i gestions es poden realitzar mitjançant una trucada al telèfon gratuït: 900 10 28 09.

El servei contempla la recollida de voluminosos, que es fa porta a porta un cop a la setmana després de rebre l’avís. Pel que fa a la recollida de matèria orgànica comercial en l’actualitat s’està implantant i és diària. A més, abans de final d’any l’Ajuntament estudia implantar la recollida selectiva al mercat municipal que recull de manera separada les diferents fraccions per evitar els grans volums  de residus destinats al rebuig.