ERC Sant Vicenç vota en contra de la proposta «continuista» de pressupost 2018

Entre els motius, les inversions per al camp de futbol, que no estan garantides

Redacció
02 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:48h
El grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet va votar en contra de la proposta "continuista" de pressupost 2018 de l'equip de Govern de CiU. La portaveu republicana, Adriana Delgado, va començar la intervenció fent referència als ingressos, recordant que ERC també es va oposar a la proposta d'ordenances, i va remarcar que consideraven que l'augment de 350.000 de l'IBI és "enorme" tenint en compte que s'ha venut la idea de congelació dels impostos, quan hi ha regularitzacions cadastrals que causaran aquest increment. Això, sumat al superàvit del pressupost, dona més força a la petició d'Esquerra de fer la revisió cadastral (com també diu també l'informe d'intervenció), i plantejar-se una reducció dels impostos i un augment de les bonificacions de la plusvàlua en casos de viudetat. També es va insistir en la recerca d'ingressos nous, com taxes (que baixen) noves, per exemple, als bancs que no posin els pisos buits en el mercat de lloguer. També es va lamentar per poc responsable que apareguin subvencions d'altres administracions, per a inversions concretes, que no estan garantides, segons l'informe d'intervenció. 

Pel que fa a despeses, quant a personal, es va demanar informació sobre la reorganització interna de diverses àrees (ja s'havia fet prèviament per instància) i es va reiterar la crítica d'altres ocasions que el capítol 2 continua tenint un pes excessiu per que fa a contractacions externes, que en el seu moment ja es van posar en dubte, com el servei de neteja, el servei d'atenció domiciliària i serveis interns, de promoció econòmica i d'ocupació, territorials, i d'informàtica. Delgado va fer evident la sorpresa per la reducció de 30.000 euros en el conjunt de les partides de manteniment de la via pública i de les instal·lacions municipals, i el sensible l'augment, de nou, d'11.500 euros dels actes festius i populars, que s'havien reduït el març passat en el pressupost 2017. 

En inversions, ERC va explicar que hi ha un augment que es podria considerar positiu si el finançament estigués garantit, però no és així, ja que manquen avals per part de les administracions que haurien de donar les subvencions. A més, es volen dedicar a la reforma integral del camp de futbol, que no comparteix ERC (link article), pels dèficits que comportarà mantenir-lo en la mateixa ubicació, no perquè el poble no necessiti un camp de futbol digne. A més, es tracta d'un projecte que l'oposició no coneix. Esquerra va aprofitar per reclamar un nou pla d'ordenació urbana del municipi.  

Delgado va expressar la satisfacció perquè augmenta el servei de psicopedagogia, una demanda reiterada pel grup republicà, i la seva preocupació, d'altra banda, per calaixos de sastre massa elevats, com el programa de Presidència. També va destacar l'augment del fons de contingència, de 40.000 a 100.000, en un pressupost de superàvit, i Esquerra va relacionar-ho, com la venda de solars, amb la necessitat de tenir finançament si no arriben les subvencions per a inversions.