Castellbell identifica més de 600 elements en el nou mapa del patrimoni cultural

La Diputació de Barcelona ha desenvolupat una eina digital que detalla els elements patrimonials, naturals i culturals del municipi

Redacció
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:28h
Presentació del mapa d'elements patrimonials de Castellbell
Presentació del mapa d'elements patrimonials de Castellbell | AjCbiV
Castellbell i el Vilar disposa del nou mapa del patrimoni cultural que detalla d'una manera exhaustiva tots els elements patrimonials tant immobles, com mobles, documentals, immaterials i naturals de tot el municipi. El document, que es pot consultar de manera àgil a través de la pàgina web municipal, identifica més de 600 elements d'interès cultural; i ha estat elaborat durant els darrers mesos a partir del treball desenvolupat per l'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona que està especialitzada en la cooperació i la promoció del patrimoni cultural local.

Treball exhaustiu

El treball ha estat redactat pel tècnic Jordi Montlló que ha liderat un equip integrat per tècnics i col·laboradors de Castellbell i el Vilar. El mapa identifica els més diversos elements del patrimoni cultural, els localitza sobre el terreny i en descriu les principals característiques i el seu estat actual. Finalment, el mapa es completa amb una memòria tècnica que fa una valoració global del conjunt patrimonial de Castellbell i el Vilar. La presentació del mapa ha tingut lloc a la sala de la Capella i ha aixecat molta expectació. La presentació de l'acte ha anat a càrrec de l'alcaldessa Montserrat Badia i s'ha comptat amb l'explicació tècnica de Jordi Montlló.

Visita al molí de l'Alzina

Coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni, el Centre d'Estudis El Brogit de Castellbell i el Vilar ha organitzat aquest octubre una sortida al molí de l'Alzina, un dels més antics i més ben conservats del país. Un centenar de veïns i veïnes han tingut l'oportunitat de conèixer aquest molí fariner que es va mantenir actiu des de principis del segle XVI fins a finals del segle XX. Justament, El molí de l'Alzina és un dels principals actius que més ha destacat alhora de redactar i de presentar el mapa de patrimoni cultural de Castellbell i el Vilar.