Usant el joc com a eina estratègica per a l'empresa

Eduard Ramos va demostrar dimecres a l'espai Share Coworking com accions lúdiques cohesionen els grups

Sessió amb Eduard Ramos a Share Coworking
Sessió amb Eduard Ramos a Share Coworking | Share
Redacció
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:07h
Dimecres passat, Share Coworking va portar a Manresa, Eduard Ramos, un expert en innovació que aposta per donar valor al joc com a eina estratègica del canvi en l'àmbit de les empreses. Ramos, que és el CEO de Polinomi Media i coach, va explicar que la ‘ludificació' permet crear nous entorns i assumir nous papers que ajuden a pensar d'una altra manera i a veure les coses des de perspectives diferents. Va afegir que "el joc contribueix cohesionar l'equip per tal que la cerca de la solució pugui ser més participativa, augmentant el sentiment de pertinença al projecte".

Els assistents a l'acte van convertir-se en actors d'un taller que va començar i acabar amb un joc, en el decurs del qual es va posar de manifest la capacitat de cohesió dels equips, la generació d'emocions o l'assumpció de nous rols per part dels assistents. En la seva intervenció, Eduard Ramos va explicar que "per innovar és necessari obrir-se i sortir de la caixa per explorar més i noves possibilitats".

El ponent va argumentar que totes les innovacions realment disruptives han vingut de persones que han sabut veure les coses d'una manera diferents i no de la forma més convencional. Va afegir que "en tota innovació hi ha un punt de risc que els humans tendim a evitar, ja que la por ens paralitza. El joc permet poder assumir aquests riscos, ja que el que busca és descontextualitzar-nos de la rutina i crear un entorn nou on poder expressar-se lliurement. A més, cercar el canvi des d'un entorn lúdic fa que no veiem el procés amb angoixa, sino que sigui una experiència gratificant.

Ramos va comentar que la societat i les empreses estan immerses en entorn de canvi constant i que "la gestió d'aquest canvi ha de ser una prioritat en les organitzacions que vulguin seguir sent competents en el futur".