El Comitè en Defensa del Referèndum confirma la concentració a les 12 a Sant Domènec

Per protestar contra la decisió del govern de l'Estat d'aplicar l'article 155 de la Constitució

El CDR torna a convocar a la plaça Sant Domènec
El CDR torna a convocar a la plaça Sant Domènec | Lisa Belyanina
Redacció
19 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:26h
El Comitè en Defensa del Referèndum convoca finalment una concentració "amb estris per fer soroll" aquest dijous a les 12 del migdia a la plaça Sant Domènec, després que el govern de l'Estat hagi confirmat que inicia els tràmits per a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola.

Aquest dijous a les 10 del matí vencia el termini perquè el president de la Generalitat respongués l'exigència de Mariano Rajoy de fer marxa enrere en la declaració d'independència que, malgrat, el passat dia 10 d'octubre no va estar formulada com assenyala la llei de Transitorietat, el govern espanyol entén que sí que ha estat declarada. De fet, l'Estat li va demanar a Puigdemont que confirmés per escrit si l'havia declarada o no, i davant la resposta ambigua del president li va demanar que tornés a la legalitat abans d'aquest dijous. La resposta que aquest dijous ha donat Puigdemont no ha satisfet el govern de Madrid, que ha anunciat publicament que inicia els tràmits per a l'aplicació de l'article 155.

El govern de l'Estat inicia el procediment per aplicar l'article 155 de la Constitució que preveu la intervenció de l'autonomia. No serà fins que no ho aprovi el Senat que no serà efectiva, oficialment.