L'Ajuntament demana a la Guàrdia Civil que retiri la cinta que envolta la comandància

Redacció
19 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 9:23h
Part posterior de la comandància de la Guàrdia Civil de Manresa, envoltada amb cinta
Part posterior de la comandància de la Guàrdia Civil de Manresa, envoltada amb cinta | Cedida
L'Ajuntament de Manresa ha demanat als responsables de la comandància de la Guàrdia Civil que retirin la cinta que envolta l'edifici per a fer possible el pas dels vianants per la vorera. La Guàrdia Civil de Manresa, i d'altres municipis catalans, van fer un perímetre al voltant de les seves casernes el passat 10 d'octubre, quan Carles Puigdemont va intervenir en el Parlament de Catalunya per fer la lectura dels resultats del referèndum d'autodeterminació, i davant la possibilitat que declarés la independència, el cos militar va envoltar l'edifici amb tanques i cinta que ocupen la vorera.

A la part frontal, a la façana que dona a la carretera de Cardona, la Guàrdia Civil hi va col·locar tanques metàl·liques lligades amb cinta de manera que a la vorera hi quedava un espai molt estret per a pas de vianants, tan estret que no no és apte per a persones amb mobilitat reduïda o amb cotxet per a nens. Als altres carrers que circunval·len la comandància, on no hi ha tanques, la cinta plàstica s'ha anat lligant a les pilones de la vora de la vorera de manera que el pas queda totalment tancat a qualsevol tipus de vianant.

L'Ajuntament de Manresa ha instat la Guàrdia Civil a endarrerir aquesta cinta, acostant-la més a l'edifici, per tal que s'obri, com a mínim, un pas estret per als vianants.