Sebastià Catllà i CATUAV, guardonats als Premis ADNemprèn

L'empresari i actual president d'Ampans ha estat reconegut amb l'ADNgurú, i l'empresa moianesa amb l'ADNstarter

Sebastià Catllà, en una imatge d'arxiu
Sebastià Catllà, en una imatge d'arxiu | AFT
Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:53h
L'empresa de Moià CATUAV, que es dedica a les aplicacions civils de les petites aeronaus no tripulades i que actualment és un referent europeu ha estat una de les guanyadores de la primera edició dels Premis ADNemprèn, amb el premi ADNstarter, d'entre més de 30 candidatures rebudes.

El premi honorífic ADNgurú ha recaigut sobre el bagenc Sebastià Catllà. Fundador del Celler Collbaix i president del grup Oliva Torras. Al llarg de la seva vida professional ha ocupat la vicepresidència de la Cambra de Comerç de Manresa i la presidència de la Patronal Metal·lúrgica del Bages, i és un dels impulsors del Centre de Formació Pràctica, un ens formatiu pioner a Catalunya. Actualment, Catllà presideix Ampans.

El projecte Delícies del Berguedà, que forma part del programa de suport a l'emprenedoria social de la Generalitat de Catalunya i que dóna feina a diverses persones amb conductes de risc, ha rebut el premi en la categoria ADNtransformer, a la trajectòria d'una persona que ha reorientat la seva carrera professional vers l'emprenedoria, i que ho ha fet mirant a la inserció laboral de joves amb problemes a l'hora d'entrar al mercat de treball. Destaquen, a més, els productes locals, com ara la gamma de iogurts que es venen a diferents punts de Catalunya. 

Des d'Olot, l'empresa Wattia Innova, ha rebut el guardó ADNsmart clean. Aquesta empresa es dedica a a l’eficiència energètica en els sectors industrial i terciari, i està especialitzada en l’automatització d’habitatges i edificis.

L'encarregat de repartir els guardons durant l'acte que es va celebrar aquest dimarts a Mas Vinyoles Venture Factory, a Sant Pere de Torelló, va ser l'exconseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. 

Impulsats per Mas Vinyoles Venture Factory, l’Ajuntament de Torelló i la Universitat de Vic-UCC, aquests premis busquen reconèixer la trajectòria d’emprenedors i emprenedores sorgits a la Catalunya Central que siguin referents per a tots aquells que aposten per l’emprenedoria com a forma d’encarar el futur professional i generar impacte econòmic i social. Des de la Catalunya Central es vol mostrar que el territori també és un factor clau i facilitador de l’emprenedoria, i que aquesta no és només un fenomen de grans ciutats. Els premis volen ser, també, una plataforma per establir ponts de relació entre les noves generacions d’emprenedors actuals i grans emprenedors consolidats.
Arxivat a