Manresa passarà d'acollir 40 refugiats a fer-ho amb 80 en les properes setmanes

La Fundació Germà Tomàs Canet incorporarà voluntaris per als diferents serveis que ofereix a Manresa, entre els quals, molt probablement, el d'acollida a persones refugiades

L'antic edifici de les Germanetes passa a anomenar-se Llar Manresa
L'antic edifici de les Germanetes passa a anomenar-se Llar Manresa | FGTC
Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:40h
La Fundació Germà Tomàs Canet de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu incorporarà voluntaris als diferents serveis que ofereix a Manresa, un dels quals molt probablement serà el d'acollida a persones refugiades. La Fundació està a l'espera que el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social publiqui la resolució definitiva per a la gestió de 80 places per a persones refugiades, el doble dels que hi ha ara, tal i com va avançar NacióManresa el passat mes de juliol. Aquesta publicació s'hauria de produir en les properes setmanes.

Les persones interessades en regalar una part del seu temps i els seus coneixements com a voluntàries podran participar en la sessió informativa que se celebrarà el proper dimecres, 25 d'octubre, a les 6 de la tarda a la Llar Sant Joan de Déu, al carrer de les Saleses, 14-16. Prèviament es recomana enviar un correu electrònic a [email protected] o un whatsapp al número 637102855 on hi constin el nom, cognoms i número de telèfon.

Les funcions que podran fer els voluntaris poden ser molt variades: conversar, fer companyia, ajudar al servei de dutxes, fer acompanyament...

El nom de Llar Sant Joan Déu identificarà l'antic edifici de les Germanetes

Llar Sant Joan de Déu és el nom que identificarà els diferents espais que havien ocupat la congregació de religioses Germanetes del Pobres fins l'any 2013. Aquest complex, que ofereix serveis a persones vulnerables, pertany a l'Orde de Sant Joan de Déu, la qual delega la gestió a la seva Fundació Germà Tomàs Canet. Actualment s'hi fan treballs de millora a l'espera que el govern de l'estat aprovi oficialment aquest espai com a lloc d'acollida de refugiats.