Presenten un estudi perquè la fàbrica Soldevilla de Fonollosa aculli activitats socials

La proposta de la Diputació es sintetitza en destinar una part de la fàbrica, en desús, per a usos socials i culturals del municipi i, l'altra part, per a usos productius d'àmbit comarcal

La fàbrica Soldevilla de Fonollosa està actualment en desús
La fàbrica Soldevilla de Fonollosa està actualment en desús | Diputació
Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:16h
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Fonollosa l'Estudi per a l'activació temporal d'espais de la fàbrica Soldevilla, actualment en desús, perquè albergui activitats socials i culturals del municipi. L'objectiu del treball és la identificació dels espais de l'antiga fàbrica i la proposta d'estratègies que permetin reactivar-la a través d'intervencions de baix cost i reversibles i usos acotats en el temps.

La proposta es sintetitza en destinar una part de la fàbrica per a usos socials i culturals del municipi i, l'altra part, per a usos productius d'àmbit comarcal. En ambdós casos s'ofereix la gestió dels espais a les entitats culturals del municipi així com als agents de l'economia social del territori.

Tot i que la temporalitat dels usos dels espais és la base de l'estudi, es considera una oportunitat que algunes activitats i cessions es consolidin amb el temps, donant el dinamisme desitjat al municipi. Per assolir-ho s'analitzen els espais a mobilitzar, les possibles activitats a desenvolupar, els agents participants i el marc normatiu d'aplicació, així com el context més afavoridor per a l'activació.

El passat mes de maig es van realitzar dues jornades obertes a la ciutadania per parlar sobre els diferents usos proposats a la fàbrica. En aquestes sessions es va optar per convidar a experiències similars per promoure el debat respecte els usos triats. La primera de les dues es va dedicar a l'economia social i la segona va tractar sobre usos relacionats amb l'art i la cultura, amb la participació de representants de l'entitat LaFábrika detodalavida, un innovador projecte d'iniciativa popular ubicat en una antiga fàbrica de ciment a la província de Badajoz i de Cal Gras, antiga casa rural reconvertida en centre de producció artística a Avinyó.