El Consell Comarcal exigeix la immediata llibertat de Sànchez i Cuixart

Polítics i treballadors del Consell Comarcal del Bages a les 12 del migdia
Polítics i treballadors del Consell Comarcal del Bages a les 12 del migdia | CCBages
Redacció
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:42h
Davant la "desmesurada i desproporcionada" ordre de presó sense fiança per als presidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, el Consell Comarcal del Bages mostra el seu "rebuig i estupefacció" davant la "intolerable" decisió presa per la magistrada de l'Audiència Nacional.

El Consell Comarcal del Bages condemna i denuncia "enèrgicament" aquesta interlocutòria i exigeix la posada en llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez de manera immediata, empresonats per ser organitzadors de manifestacions pacífiques i cíviques. "No es pot concebre" que en ple segle XXI, un estat membre de la Unió Europea actuï d'aquesta forma i converteixi persones pacífiques en presos polítics.

El Consell Comarcal considera que l'ingrés a la presó dels líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, "és un atac als drets fonamentals i a les bases més elementals de les garanties democràtiques; una decisió que, sens dubte, posa en perill la llibertat d'expressió i de manifestació".

El Consell Comarcal, a més, també vol mostrar el suport al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i a la intendent Teresa Laplana, que també han sigut privats d'algunes llibertats davant les "greus acusacions" que se'ls atribueix i que no s'ajusten, "en cap cas", a la realitat política i social del país.

El Consell Comarcal del Bages, doncs, mostra la seva solidaritat amb les persones encausades i les seves famílies i continua fent una crida a la mobilització pacífica de totes les persones que creuen en la democràcia i la llibertat d'expressió.