El Bages i el Moianès demanen la llibertat de Sánchez i Cuixart

Aquest dimarts al migdia, la primera convocatòria de protesta contra l'empresonament dels líders de l'ANC i Òmnium, ha tingut un seguiment important | Entre les 6 i les 7 de la tarda torna a haver-hi convocatòries a Manresa, i a les 8 a Barcelona

17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:23h
Govern i regidors de Manresa davant de les persones que s'han concentrat a la plaça Major
Govern i regidors de Manresa davant de les persones que s'han concentrat a la plaça Major | Aina Font Torra
Els treballadors dels Ajuntaments del Bages i el Moianès, dels CAP, d'alguns dels centres educatius, treballadors, botiguers, veïnes i veïns, i els advocats i personal dels Jutjats de Manresa, han fet una aturada aquest dimarts a les 12 del migdia en senyal de protesta per l'empresonament de Jordi Sanchez i Jordi Cuixart, de l'ANC i d'Òmnium Cultural.
 

Advocats i personal dels Jutjats de Manresa també s'han concentrat. Foto: NacióManresa


Tant a Manresa com a altres poblacions de les comarques, els alcaldes han llegit el manifest de l'ACM i l'AMI, sota l'epígraf "les nostres idees sempre seran lliures", bo i recordant que, a la Unió Europea ara hi ha presos polítics. El manifest llegit diu que les mesures decretades per l'Audiència Nacional espanyola no només son injustes sinó que també son il·legals. Els parlaments han finalitzat amb una frase de Salvador Espriu: «Els homes no poden ser si no són lliures. Que sàpiga Sepharad que no podrem mai ser si no som lliures».
 

Concentració a Sallent de rebuig a l'ordre d'empresonament. Foto: CDR Sallent


Les movilitzacions continuen

Les movilitzacions, però, no s'aturen, i aquesta tarda, a les 6 a Manresa, quatre columnes sortiran dels barris, de la Gespeta de la zona de les Bases de Manresa, de la Plaça Catalunya, de la Casa Caritat i de davant del CAP de la Sagrada Família i des d'aquests punts s'anirà a peu fins a la plaça Major, on a partir de les 7 es farà una concentració amb espelmes.
 

L'Ajuntament demana l'alliberament dels presos polítics Sànchez i Cuixart. Foto: AjStp


Posteriorment, al Bages i el Moianès, ANC i Òmnium i les plataformes sobiranistes fan una crida a assistir a les 8 del vespre a la concentració de Barcelona, que tindrà lloc a les 8 del vespre a la confluència de la Diagonal amb passeig de Gràcia. Els convocants demanen que la gent porti espelmes.
 

Navàs ha tornat a sortir al carrer aquest dimarts. Foto: AjNvs


Per coordinar-ho es plantegen desplaçaments a Barcelona des de Manresa amb Renfe sortint a les 16.24h o 16.52h i tornant a les 21.26h, 21.56h o 22.26h. També proposen que qui vulgui desplaçar-s'hi amb vehicle particular ho faci participant a la sortida esglaonada de vehicles des de l'aparcament del Congost, cada quart d'hora, a partir de les 16.30h.
 

Imatge parcial dels assistents a la concentració de Súria. Foto: AjSú

Arxivat a