Sant Joan de Déu acull dues exposicions pel Dia Mundial del Càncer de Mama

Les dues mostres, que es poden visitar fins al 27 d'octubre, proposen una reflexió sobre la malaltia des d'un vessant artístic

Una de les exposicions que es poden visitar a Sant Joan de Déu
Una de les exposicions que es poden visitar a Sant Joan de Déu | Althaia
Redacció
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:34h
Aquest dijous, 19 d'octubre, se celebrarà el Dia Mundial del Càncer de Mama. Amb motiu d'aquesta commemoració, durant dues setmanes es poden visitar a l'Hospital Sant Joan de Déu dues exposicions que tracten sobre aquesta malaltia i que proposen una reflexió des d'un vessant artístic.

Pintar, camí de vida, obra de Carmina Duran, és l'exposició que hi ha ubicada al vestíbul de la planta 0. El temps que va durar el tractament contra el tumor al pit que li van diagnosticar, aquesta santpedorenca va convertir l'estudi de casa seva en un espai de reflexió i recolliment on, dibuixant i pintant, va plasmar els sentiments que li provocaven la malaltia. La mostra és el resultat de la creació artística durant aquest període.

En paral·lel, la planta -1 acull l'exposició fotogràfica Un passeig per les emocions, encàrrec i propietat de l'Associació l'Olivera i realitzada per la fotògrafa Elena Guix. La mostra proposa una visió de les diferents etapes que experimenta una malalta de càncer de mama a través de les fotos que expressen els sentiments i emocions de dones que han patit la malaltia.

Les dues mostres es poden visitar fins al 27 d'octubre.

Taula rodona Dieta&Cancer

L'Olivera, associació d'ajuda mútua i lluita contra el càncer de mama, i la Fundació Althaia organitzen la taula rodona Dieta&Cancer, que tindrà lloc aquest dimecres, 18 d'octubre, a les 7 de la tarda, a l'Auditori Plana de l'Om de Manresa. Intervindran Arrate Tamayo, infermera i pacient; la Dra. Elena Cillan, metgessa d'oncologia mèdica, i la Dra. Engràcia Saló, metgessa nutricionista. El moderador serà Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia. 

En el decurs de la sessió es presentarà un llibret de recomanacions dietètiques a seguir durant un procés oncològic elaborat per professionals de la Fundació Althaia.

La sessió es clourà amb una actuació musical a càrrec d'Adrià Mas, tenor, i Joel Díaz, pianista.