La programació per a Gent Gran del Kursaal arrenca dimecres amb «(Des)concerto»

Presentació de «(Des)concerto»
Presentació de «(Des)concerto» | MEES
Redacció
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:09h
Aquest dimecres, 18 d'octubre a les 18h, la Sala Gran del Kursaal acollirà (Des)concerto, un espectacle que convida el públic a deixar-se seduir per 13 músics-actors que, amb molt humor, interpreten un repertori musical imprescindible. El muntatge obre el cicle de programació per a Gent Gran que compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa", i que continuarà el 29 de novembre amb La visita inesperada d'Àgatha Christie a càrrec de la companyia de Teatre del Rabal. 

Amb el bagatge de l'experiència i amb la "solvència contrastada" de l'espectacle Concerto a Tempo d'Umore, a (Des)concerto es fa un pas més enllà per apropar i endinsar al gran públic en la música clàssica a través d'una experiència única, híbrida, fruit de l'encreuament impossible del ritme i l'expressivitat del teatre gestual, la delicadesa dels autors clàssics i la dificultat de la seva interpretació, amb virtuosisme, imaginació i riures. Això és el que ens proposen Jordi Purtí i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà.

Tot comença quan s'obre el teló i els músics són atrapats per sorpresa mentre esperen el director d'orquestra. Un a un van fent la seva presentació, fent una versió d'un clàssic de Mozart, amb característiques musicals de diferents països i continents. Un cop arriba el director s'inicia la lluita entre el seu repertori i el de l'orquestra. Una invitació a deixar-se seduir per 13 músics-actors que interpreten un repertori musical imprescindible.

Les entrades, que costen 18 euros (15 amb el carnet del Galliner i 6 per als majors de 65 anys) es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon i per internet.

Amb el suport de l'Obra Social "la Caixa"

Aquests muntatges estan adreçats especialment a la gent gran; i per això s'han adaptat horaris i preus, ja que per a les persones majors de 65 anys, el cost de l'entrada serà de 6 euros. En aquest sentit, el teatre Kursaal compta amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", que ha estat sensible a aquesta iniciativa de promoure espectacles adreçats a la gent gran i hi dóna suport. 

L'Obra Social "la Caixa" té com a una de les accions prioritàries el foment de l'envelliment actiu i saludable de les persones grans, i aquesta col·laboració n'és un clar exemple.

La visita inesperada d'Agatha Christie, el 29 de novembre al Kursaal

El proper espectacle del cicle per a majors de 65 anys serà La visita inesperada, que tindrà lloc a la Sala Gran del Kursaal el dimecres, 29 de novembre a les 18h. Després de l'èxit de l'espectacle d'Agatha Christie Testimoni de càrrec, que també es va poder veure al Kursaal, el Teatre del Raval presenta de nou una peça de la gran dama del suspens britànica. La visita inesperada (The Unexpected Guest) és una obra de teatre de 1958, representada per primera vegada al Duchess Theatre de Londres. És una de les peces teatrals més cèlebres de l'escriptora.