L'absolut del CN Minorisa, a dos punts molt lluitats d'assolir la primera victòria de la temporada (12-10)

Els manresans van mostrar un gran nivell davant d'un potent CN Rubí

16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:52h
Aquest dissabte, 14 d'octubre, l'equip A masculí del CN Minorisa va començar la temporada disputant el primer partit de la Lliga Catalana de primera divisió contra el conjunt B del CN Rubí, que va quedar subcampió d'aquesta categoria la temporada passada i que és un dels favorits a les places que donen accés al campionat d'Espanya de tercera divisió.

En el partit, que va tenir un gran nivell per part dels dos grups i que es va dur a terme al camp dels del Vallès Occidental, els rubiencs van capitanejar el marcador durant tota l'estona. Un fet que no va fer defallir els de Gaspar Ventura que, en un moment del darrer quart del matx, van aconseguir igualar posicions amb un empat a deu gols.

El primer quart va marcar el desenvolupament del matx, joc fort i ràpid per part de tots dos sets, però amb avantatge del CN Rubí, més acostumat al joc de primera catalana. Amb un marcador de 2-0, quan faltaven 37 segons per acabar aquest primer quart, el manresà Xavier Pelegrín va fer el primer gol, que escurçava distàncies amb els locals.

El segon quart va seguir un camí similar, allunyant-se els de Rubí, primer, amb un 4-1 i, després, amb un 5-2. El segon gol manresà va anar a càrrec d'Enric Casasayas, que va tornar a protagonitzar una jugada mestra a pocs minuts de cloure el segon quart. El marcador acabava amb un 5-3.

El tercer període de 8 minuts va tenir un parcial favorable als de Manresa, que, de la mà de Casasayas i Oriol Muns, va finalitzar amb un 3-4. En aquell moment es percebien nervis i molta emoció tant a la graderia com a l'aigua. Una tensió que va durar tota la darrera part que va ser favorable als de Rubí (8-7).

Amb un golejador com Enric Casasayas i un imponent Dani Calvo sota els pals, ben recolzats pels seus companys, va arribar-se al tram decisiu. L'intercanvi de gols en aquest darrer temps va ser constant, cada gol local tenia rèplica manresana. Així,  Casasayas feia el 9-8; Kevin Muñoz -des de la boia-, el 10-9, i Aleix Estany posava l'empat a deu en el marcador. Faltaven menys de dos minuts per sentir el xiulet final, però llavors dos desajustos en pèrdues de possessió van acabar donant avantatge a l'equip local (12-10). Després d'aquest primer matx, l'entrenador de l'alineació manresana, Gaspar Ventura, expressa que "estem en el bon camí per fer una bona temporada".