El Vinya Cros bat rècord de participació i ja preveu ampliar la inscripció per a 2018

El número d'inscrits ha estat de 650 atletes, però uns 150 més s'han quedat sense dorsal

Sortida del Vinya Cros des de l'Oller del Masº
Sortida del Vinya Cros des de l'Oller del Masº | OdelM
Redacció
15 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:01h
El Vinya-Cross solidari de l'Oller del Mas tanca la tercera edició superant totes les expectatives i se situa com la segona cursa del Bages amb més participació darrera de Batecs Solidaris amb 650 inscrits. Tot i la tendència decreixent de les curses, ambdues iniciatives són solidaries i aporten valor, oci i diversió més enllà de la cursa. 

Enguany s'ha avançat un mes en el calendari i això ha permès als corredors gaudir d'un temps immillorable on el sol lluïa des de primera hora del mati. A les 8:30h arribaven els primers corredors per recollir els dorsals i a les 10h es donava el tret de sortida des del Castell de l'Oller del Mas. Com cada any, els dos recorreguts de 5km i 10km s'han mantingut i els corredors han gaudit d'un escenari únic entre vinyes, boscos, camps de cereal i oliveres amb el teló de Montserrat de fons. Un terreny exigent que ha posat a prova als més valents i ha permès als aficionats i menuts fer el seu recorregut fins al final. 

En la categoria general de 10 km, el guanyador ha estat Guillem Fernandez amb un temps de 34'55" seguit per Xavier Rodriguez (35'25") i el tercer classificat Ernest Parcerisa (36:48). En categoria femenina, el pòdium ha estat per Ester Reguant amb un temps de (44'53") seguida per la segona classificada Marta Checha (46'19") i Roser Perez (46'39"). En la categoria general de 5 km, el pòdium masculí està format per Carles Cort amb 16'23", seguit per Jan Bayona (16'32") i Jose Izquierdo (16'40"). En la categoria femenina, Sonia Ceballos és la primera classificada amb un temps de 21'25" seguida per la segona classificada Violeta Pusok (22'16") i Sonia Peix (23'22"). També s'han repartit premis per les categories sub23, més 40 i més 50. 

A l'arribada als corredors els esperava una botifarrada, cafès, degustació de vi i formatge, servei de fisioteràpia, música i un gran photocall per capturar les millors instantànies. El sol que ha lluït a mig matí ha permès als corredors i famílies gaudir d'un gran ambient post cursa al pati mil·lenari del castell. 

Més de 35 voluntaris han participat en el desenvolupament de la cursa i diferents empreses i entitats de la zona han col·laborat per tal d'assolir amb èxit aquesta iniciativa. Els diners recaptats amb les inscripcions van destinats al projecte Per un habitatge digne liderat per la Fundació Rosa Oriol i que treballa amb l'objectiu de garantir una vida en família en les millors condicions possibles. L'habitatge és un dret fonamental per a les persones, sobretot quan en aquestes famílies hi ha nens amb risc d'exclusió social procurem perquè tinguin un bon entorn on poder créixer amb alegria i il·lusions per a un futur millor. 

L'organització de la cursa s'ha fet entre Rios Running, La Fundació Rosa Oriol i Oller del Mas, que altruistament han treballat durant mesos per tal d'aconseguir que aquest dia fos un èxit. Enguany el voluntariat el dia de la cursa s'ha format per voluntaris de la Fundació Rosa Oriol, treballadors de CaixaBank i treballadors de l'Oller del Mas. 

Després d'aquesta tercera edició, el Vinya-Cross, cursa cronometrada per Champion Chip, vol ser un esdeveniment esportiu amb una vessant social i lúdica que permeti participar a tots els públics, tan corredors professionals com gent amb ganes de passar una bona estona i col·laborar en una bona causa. Després de deixar més de 150 persones sense dorsal l'organització ja està pensant en la quarta edició ampliar a 800 participants i en la cerca de més col·laboradors per tal de donar el màxim valor afegit a la cursa.

Classificació de la cursa de 5km

Classificació de la cursa de 10km