La Fira de Tardor omple de gom a gom els carrers de Navàs

Jocs, fira cooperativa, cant coral i gastronomia dominen a la primera jornada de la fira

Els jocs per a infants han estat protagonistes de la primera hora de la Fira de Tardor de Navàs
Els jocs per a infants han estat protagonistes de la primera hora de la Fira de Tardor de Navàs | AjNvs
Redacció
14 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 23:26h
La participació ha estat el comú denominador dels actes d'aquest dissabte a la tarda a la primera jornada de la Fira de Tardor de Navàs. El carrer de l'Esglèsia s'ha omplert de públic familiar atrets pels jocs educatius i tradicionals de fusta. Jocs que posaven a prova l'habilitat, l'enginy i la imaginació dels nens.

També ha estat interessant la presentació de set projectes cooperatius, com el de Fiare Banca Ètica, el projecte del diari Jornada, l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, el celler Trescadires, Mengem Bages i Ninkasi que elaboren la única cervesa cent per cent ecològica. L'acte era organitzat per l'OMPLE.

El Casal Sant Genís s'ha omplert de gom a gom amb el concert d'intercanvi de les corals Orio del País Basc i Coral Nova. L'alcalde de Navàs, Jaume Casals, els ha fet una salutació en euskera.

Al vespre, a la plaça de l'Església, s'han donat a conèixer els treballs premiats en el segon concurs de Relats Breus de la Catalunya Central. El jurat format per les professores Irene Vall i Núria Artigas, i l'impulsor del concurs a través dels Pressupostos Participatius de 2015, Jordi Garriga, han fallat a favor del relat Reclamació d'Artur Garcia Fuster de Barcelona, amb el primer premi. El segon i tercer han estat per Santi Tapias Baqué de Granollers i Enric Abad Lluch d'Ontinyent, amb els treballs Madelman i Postmortem.

A partir de les 9 del vespre, el Tastaentorn, ha omplert d'aromes gastronòmics la plaça de l'Església, amb tapes dels restaurants cal Fuster de Serrateix i l'Alberg de Castelladral, amb vins de proximitat i productes de proximitat. El cantant Cesc Feixas hi ha posat la banda sonora i, més tard el Jaume Arnella, el Ferran Martínez i Toni Oró, amb cançons de vi i de taverna.