Pren forma la coberta de la pista poliesportiva de l'Escola Catalunya de Navarcles

Aspecte del cobert de la Pista poliesportiva de l'Escola Catalunya de Navarcles
Aspecte del cobert de la Pista poliesportiva de l'Escola Catalunya de Navarcles | AjNvc
Redacció
13 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:02h
Aquests dies està prenent forma la coberta de la pista poliesportiva de l'edifici verd de l'Escola Catalunya, una obra que ha promogut l'Ajuntament de Navarcles amb una doble finalitat: millorar les instal·lacions del centre i, alhora, fer possible que la pista pugui ser d'ús lliure per part de tot el veïnat, en els dies i hores no lectius de l'escola.

Per fer-ho possible, el projecte ha previst dues grans portes metàl·liques que ja estan instal·lades que serviran per, quan s'acaben les classes, tancar l'escola però deixar obert l'accés a la pista. D'aquesta manera tots els veïns i veïnes de Navarcles guanyaran un nou espai lliure per practicar esport sense destorbar el bon funcionament de l'Escola Catalunya.

El pressupost del projecte és de 280.410,62 euros, i l'ha finançat al cent per cent el pressupost municipal. Segons l'alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer, "és una inversió rellevant però que té un doble benefici social perquè no només millora les instal·lacions que fan servir a diari els alumnes sinó que sumem una nova instal·lació coberta on no només practicarem esport sinó que també podrà acollir tota mena d'activitats lúdiques que actualment només es podien convocar al Pavelló Municipal".

De fet, l'experiència de treure més rendiment als patis de les escoles sempre plateja el problema de com fer-ho possible sense que el centre escolar quedi desprotegit en les hores en què no hi ha ni el conserge ni el professorat. "Amb aquestes dues grans portes, en canvi, es guanya una instal·lació de doble funció: com a pati cobert del centre i com a pista poliesportiva per als veïns, sobretot els caps de setmana", conclou Ferrer.

D'altra banda, les obres també han contemplat una millora dels accessos a l'edifici dins del recinte escolar que s'han encimentat amb canalització de les aigües pluvials. Aquesta part del projecte és la que es va desenvolupar en primer lloc per poder fer l'inici del curs escolar amb total normalitat.

A més de la coberta també està previst refer el paviment de la pista i tornar-la a equipar amb noves porteries de futbol sala i cistelles de minibàsquet; i millorar tot l'entorn de jardineria i de la vorera d'accés des del carrer Piscines i Esports.