Artés inicia noves assemblees sobre els pressupostos participatius de 2018

El proper dilluns començaran les assemblees temàtiques

Redacció
13 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:23h
L'Ajuntament d'Artés convoca noves assemblees per decidir els pressupostos participatius de 2018. La gent d'Artés va començar a elaborar els pressupostos 2018 el passat dijous per segona vegada, amb les Assemblees de zona i les temàtiques que han d'aportar les propostes d'accions per el proper any. Aquestes es votaran en una Consulta Popular i que serviran per definir quins projectes ha d'incorporar l'Equip de Govern en l'elaboració del pressupost de l'any vinent. L'objectiu d'enguany de l'Equip de govern és augmentar la participació de la ciutadania en relació a l'edició passada, tot i que considerem que ja va ser un èxit, és a dir, volem fer els Pressupostos Participatius cada cop més participatius.

Des d'aquest dilluns 9 d'octubre, s'han iniciat també els Pressupostos Participatius Infantils. L'objectiu d'aquesta branca dels Pressupostos Participatius és que els infants de 10 a 12 anys puguin fer propostes ,i també siguin partícips també en la elaboració de l'Artés que volem, fent èmfasis en la pedagogia de la participació, de la responsabilitat i de la col·laboració. És una treball que es fa amb les escoles de la vila.

La primera Assemblea d'adults va ser la de Zona, on es varen debatre les propostes relacionades a la ubicació dels i les assistents. A aquesta Assemblea li seguiran les Assemblees Temàtiques, on a cada una es parlarà sobre conjunts de temes concrets, i seran els dilluns, dimecres i divendres fins el 30 d'octubre.

Totes aquestes Assemblees serviran per recollir tota una bateria de propostes que es valoraran per part de l'Oficina Tècnica de l'Ajuntament i les propostes resultants seran prioritzades a traves d'una Consultar Popular, on podran votar la població major de 16 anys. Després d'aquesta, l'Equip de Govern elaborarà el pressupost municipal per l'any 2018 intentant incloure el màxim de les propostes més ben posicionades al resultat de la votació.

L'Equip de Govern fa una crida a la participació perquè, a través de mecanismes com els Pressupostos Participatius, la ciutadania pugui apoderar-se una mica més, fent-se partícips en la construcció del futur del poble i implicant-se en la pressa de decisions col·lectiva.

Les dates en que tindran lloc les Assemblees seran:

- Dilluns, 16 d'octubre: Desenvolupament econòmic
- Dimecres, 18 d'octubre: Territori i Medi Ambient
- Divendres, 20 d'octubre: Salut i Benestar social
- Dilluns, 23 d'octubre: Educació
- Dimecres, 25 d'octubre: Joventut
- Divendres, 27 d'octubre: Cultura i Festes
- Dilluns, 30 d'octubre: Esports

Totes elles tindran lloc a les 20.15h a la Sala d'actes de Cal Sitjes, excepte la de Joventut que es farà al Kanal.