«In Memoriam» comença aquest cap de setmana al Kursaal la seva gira per Catalunya

Sota la direcció de Lluís Pascual, aquesta producció del Teatre Lliure és un homenatge a la lleva d'adolescents enviats a morir a primera línia del front de l'Ebre

Redacció
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:54h
La Sala Gran del Kursaal acollirà aquest cap de setmana l'obra In Memoriam creada i dirigida per Lluís Pascual, que es podrà veure dissabte, 14 d'octubre a les 21h, i diumenge, 15 d'octubre a les 18h, dins del Toc de Teatre. El muntatge, que es va estrenar al festival Temporada Alta, inicia al Kursaal la seva gira per Catalunya. 

És l'any 1938. Tenen 17 anys i els envien a primera línia de foc de la batalla que marcarà la Guerra Civil espanyola (1936-39). Els nois de La Kompanyia Lliure (Teatre Lliure) debuten recordant la lleva del biberó a partir del testimoni d'alguns supervivents. 

La batalla de l'Ebre fou la més decisiva de la guerra, perquè les tropes franquistes foren incapaces d'ocupar Madrid, que era el que volia Franco per obtenir el reconeixement internacional del seu règim. L'Exèrcit Popular de la República a l'Aragó acabà desbandant (l'abril del 1938), que és el pitjor que li pot passar a una tropa regular perquè vol dir que els soldats, presos del pànic, corren amb l'objectiu de tornar-se'n cap a casa. I executen els qui volen barrar-los el pas. In Memoriam és un acostament poderosíssim, lúcid i commovedor a un dels episodis més terribles de la nostra guerra: la lleva d'adolescents enviats a morir a la primera línia del front de l'Ebre.

Dissabte, xerrada de l'historiador Quim Aloy i Salvador Farrés, supervivent de la lleva del biberó

Una hora abans de la funció del dissabte, 14 de novembre, a les 20h a la sala polivalent 2 del Kursaal, hi haurà una xerrada introductòria a l'entorn de l'obra In Memoriam, a càrrec de l'historiador manresà Joaquim Aloy i el supervient de la lleva del biberó Salvador Farrés. 

Les entrades tenen un preu de 25 euros (20€ majors de 65 anys i carnet Galliner i 6€ menors de 25 anys) i es poden comprar a les taquilles, per telèfon (93 872 36 36) i per internet.