L'ajuntament de Navarcles ja té estudi d'optimització energètica

Amb aquest treball realitzat per la Diputació, el municipi disposa d'un document de guia per aconseguir un equipament més eficient energèticament

Redacció
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:01h
La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi per l'optimització energètica de l'edifici de l'ajuntament de Navarcles. L'objectiu del treball és disposar d'informació objectiva sobre l'eficiència energètica, el consum d'energia i les emissions de CO₂ de l'edifici, i també definir propostes d'estalvi energètic concretes valorades econòmicament, energèticament i tècnicament que permetin prendre mesures per reduir el consum energètic de l'equipament i tendir cap a l'Edifici d'Energia Quasi Nul·la (EEQN). 

L'estudi ha permès realitzar la certificació i tramitació de l'etiqueta energètica de l'ajuntament que ha obtingut una qualificació energètica lletra C, a partir de la qual el treball inclou un seguit de propostes de millora per aconseguir reduir el consum energètic i les emissions de CO2 de l'equipament.

Entre aquestes propostes, per una banda hi ha mesures passives que fan reduir la demanda en calefacció i refrigeració de l'equipament, com els canvis en fusteries, els aïllaments en façana i coberta, les proteccions solars i la segregació d'espais. D'altra banda, es proposen també mesures actives, com les substitucions de lluminàries existents per lluminàries leds, la substitució de la màquina de clima per una de més eficient o la instal·lació de panells fotovoltaics per contribuir al consum elèctric de l'equipament.

Amb aquest treball el municipi disposa d'un document de guia per aconseguir un equipament més eficient energèticament.