El Festival TEST es consolida com a proposta per acostar les arts escèniques al Bages

Enguany el certamen s'ha fet extensiu a cinc municipis més i s'allargarà fins el 26 de novembre

Redacció
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:05h
Quim Moya, Agustí Comas i el regidor de Cultura d'Avinyó, Francesc Serra, presentant la segona edició del TEST
Quim Moya, Agustí Comas i el regidor de Cultura d'Avinyó, Francesc Serra, presentant la segona edició del TEST | Miradalocal
Després de l'èxit de la primera edició del Festival Test (que va tenir lloc el segon cap de setmana d'octubre de l'any passat a Avinyó), els alma mater de Testimoni Escènic (els organitzadors del certamen) han decidit, enguany, fer una passa endavant i programar actuacions a la resta de municipis que formen part de la seva xarxa, integrada per l'Associació Cal Gras Art i Territori, l'Ajuntament d'Avinyó, l'OTP Cabrianes, l'Ajuntament de Gironella, l'Ajuntament de Navarcles, l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola i l'Ajuntament de Santpedor.

Una altra de les novetats d'aquesta segona edició és la implicació directa del Consell Comarcal del Bages. El seu president, Agustí Comas, afirma que "entenem que la difusió de la cultura és un camí important per contribuir a l'enriquiment social i col·lectiu, per això ens hi hem implicat i hem donat suport als municipis que volien ser partícips del festival".

Per la seva banda, Quim Moya, director artístic del festival TEST recorda que l'objectiu de l'esdeveniment és "apropar, mitjançant espais reduïts i poc convencionals, les arts escèniques a la ciutadania, fent augmentar l'experiència del públic i la intensitat de l'espectacle".

El festival Test donarà el tret de sortida a Avinyó, el divendres 13 d'octubre, amb el concert inaugural. L'endemà, el dissabte 14, començarà la programació de les representacions de petit format, amb un total d'onze companyies que faran cadascuna tres sessions del seu espectacle. El mateix dia 14 es farà també una festa de cloenda. Després de la inauguració a Avinyó, el festival viatjarà a Santpedor, el 22 d'octubre, a Sant Salvador de Guardiola, el 29 d'octubre, a Navarcles, el 19 de novembre, a Gironella (Berguedà), el 25 de novembre, i a Cabrianes, el 26 de novembre.

El festival compta amb un pressupost de 24.393,60 euros, dels quals 18.706,60 corresponen a la comarca del Bages, ja que Gironella també hi participa tot i que és municipi del Berguedà.
Per a consultar el programa complet del festival, feu clic aquí.
Arxivat a