El Tocats de Lletra acostarà per primer cop la poesia als estudiants dels instituts

L'onzena edició del certamen tindrà lloc del 19 al 29 d'octubre

Foto de família dels organitzadors i patrocinadors del cicle Tocats de Lletra
Foto de família dels organitzadors i patrocinadors del cicle Tocats de Lletra | Estefania Escolà
Estefania Escolà
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:53h
El festival literari i de foment de lectura 'Tocats de Lletra' tornarà a ocupar Manresa de propostes literàries i culturals. Aquest any, com a novetat, el cicle incorpora un espectacle exclusiu per als alumnes de literatura catalana dels instituts de la ciutat. Es tracta del recital 'Més que paraules', que interpretarà l'actor català Fèlix Pons i el grup musical El Pèsol Feréstec, i on es presentarà un repertori divers que inclou poemes de Carles Riba, Ramon Llull, Maria Mercè Marçal o Ausiàs March, entre d'altres. El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, ha assegurat que el cicle s'ha consolidat com un dels festivals literaris "de més prestigi dels Països Catalans", i ha afegit que, amb prop 40 propostes, el certamen aconsegueix assolir el seu principal objectiu: "posar la poesia a l'abast de tothom". L'onzena edició del certamen tindrà lloc del 19 al 29 d'octubre.

Una de les primeres intencions del cicle Tocats de Lletra, que se celebra a Manresa des de ja fa onze anys, és acostar la poesia a tots els ciutadans. Enguany, amb aquest objectiu, dedica una de les seves propostes als estudiants de literatura catalana que cursen batxillerat als instituts de Manresa. 

Es tracta de Més que paraules..., un recital poètic interpretat per l'actor català Fèlix Pons i el grup musical El Pèsol Feréstec, que tindrà lloc el pròxim 26 d'octubre, a les dotze del migdia, a la sala petita del teatre Kursaal de Manresa.

En total, l'onzena edició del Tocats de Lletra presenta, del 19 al 29 d'octubre, fins a 35 actes "de qualitat contrastada" per acostar la poesia i la literatura a tots els públics. Destaquen noms consagrats de la literatura, però també artistes emergents i maridatges inèdits entre textos literaris i músiques creades per a l'ocasió. 

El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, ha assegurat que "de manera tranquil·la i fent una feina de formiga", el certamen s'ha aconseguit consolidar com un dels "de més prestigi dels Països Catalans". Daura, ha demanat que, en aquest nou horitzó polític que s'obra aquest 10 d'octubre, la cultura passi a ser "un eix principal". "Ens hem de posar molt ferms i forts per seguir mantenint aquest espai per a la societat", ha afegit. 

L'ajut de la Institució de les Lletres Catalanes, garantit

La directora de les la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha assegurat que, malgrat que l'entitat que dirigeix està intervinguda des del passat mes de setembre, el pressupost que es destina al cicle Tocats de Lletra, que és de 15.000 dels 35.000 euros totals, està "garantit". "En aquest sentit no cal patir, el què queda afectat són les activitats directes, però els ajuts no", ha afegit. 

El cicle està organitzat per l'Ajuntament de Manresa i el Gremi de Llibreters de Catalunya, amb la col·laboració del PEN Català, Òmnium Cultural, llibreries, empreses i nombroses entitats locals.