Sant Joan anima la ciutadania a proposar projectes pel Pressupost Participatiu

Es podran presentar online o de forma presencial a les urnes habilitades al CAP, l'Ajuntament, els instituts Cardener i Quercus o a l'Escola de Música

Redacció
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:21h
Aquest mes d'octubre, des de la Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada s'obre la segona convocatòria de pressupostos participatius amb l'objectiu que la ciutadania tingui veu i vot a l'hora de decidir una part del pressupost municipal que es dedica a inversions.

El consistori fa una reserva en el pressupost municipal de 2017 de 90.000 euros perquè la ciutadania decideixi a quins projectes per als sectors Costa Rodona, Mas Llobet i Mas Sant Joan els vol destinar. En aquest sentit, l'Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades per tal que ja es puguin començar a realitzar durant el 2018.

Divendres 13 d'octubre a dos quarts de vuit del vespre el CIO Cal Gallifa acollirà la presentació oficial del procés. Del 16 al 27 d'octubre hi haurà la recollida de les propostes; i del 27 de novembre al 8 de desembre es podran fer les votacions. Per tal que la proposta sigui admesa i vàlida ha de complir un seguit de requisits com ara, que no superi els 90.000 euros; que sigui de competència municipal, legal i viable, i que no estigui repetida.

Les propostes es poden presentar a través d'aquest web o de forma presencial a les urnes habilitades al CAP, l'Ajuntament, els instituts Cardener i Quercus o a l'Escola de Música. Abans de la fase de votació, es publicarà el llistat de les propostes excloses i els arguments que en justifiquen l'exclusió.

Ramon Planell, regidor de Participació Ciutadana, assegura que "la coresponsabilització i l'impuls d'accions que fomentin la participació ciutadana en la presa de decisions són dues prioritats d'aquest equip de govern". En aquest sentit, Planell fa una crida a la participació convidant als santjoanencs i santjoanenques" a participar activament d'aquesta procés que ens permetrà consensuar millores significatives en el nostre entorn més proper".