El Hip-hop i la dansa basca es fusionen al pati del Kursaal

Brodas Bros i Kukai Dantza han actuat aquest divendres a la Mediterrània amb l'espectacle "Topa"

Kukai Dantza al ritme dels Brodas Bros al pati del Kursaal
Kukai Dantza al ritme dels Brodas Bros al pati del Kursaal | Àlex Gómez Ribera
07 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:15h
La barreja entre tradició i modernitat és el fil conductor d'una gran part dels espectacles que cada any presenta la Fira Mediterrània. Un nou exemple d'aquesta barreja s'ha pogut veure aquest divendres al vespre al pati del Kursaal amb l'espectacle Topa. Aquest muntatge ha estat produït conjuntament per dues companyies de renom, per una banda Kukai Dantza, formació que fusiona la dansa contemporània amb la dansa d'arrel tradicional, i Brodas Bros companyia de dansa catalana especialitzada en hip-hop.

La unió d'aquestes dues companyies amb dos estils tant diferents ha mostrat un espectacle on s'hi poden reconèixer moviments genuïns del hip-hop, la dansa contemoporània i també de la dansa tradicional vasca. L'espectacle ha començat amb l'aparició de quatre ballarins des de diversos punts del pati del teatre Kursaal, mica en mica, a través de la dansa, s'han anat acostant cap al centre del pati i, un cop allà han començat la seva coreografia que, a mesura que avançava el muntatge, s'ha anat accelerant i fent-se més intensa. Els ballarins han jugat amb la dansa però també amb elements escènics com maletes i llistons que han ajudat a dinamitzar la seva actuació.

La representació de l'espectacle Topa, amb un format per poder ser vist a quatre bandes, ha tornat a demostrar la capacitat del pati del Kursaal per ser l'escenari d'una gran varietat d'espectacles, fent una estreta barrera entre el muntatge representat i el públic.