Manresa Capital de la Cultura Catalana 2018 es mostra a la Fira Mediterrània

Presentació del programa Manresa Capital de la Cultura Catalana a la Mediterrània
Presentació del programa Manresa Capital de la Cultura Catalana a la Mediterrània | AjM
Redacció
07 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:13h
Què significa ser capital de la cultura catalana? Com s'està dissenyant la programació? Quins són els eixos bàsics del projecte? Tot això i molt més ha estat exposat aquest dissabte al matí per la regidora de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, que ha fet una presentaci&oa cute; del projecte Manresa Capital de la Cultura Catalana davant dels professionals aplegats a la Llotja Professional de la Fira Mediterrània, al Museu de la Tècnica.

La regidora ha presentat un petit clip de vídeo de promoció del certamen, que està en plena preparació i del qual properament s'aniran coneixent més detalls. També ja explicat el fil conductor que s'ha triat, "ponts de cultura", un element metafòric del projecte cultural, que simbolitza la unió entre disciplines, entre cultures, entre orígens diversos. 

El projecte Manresa situarà la ciutat com a epicentre de la cultura catalana durant l'any que ve. En aquest camí, la celebració aquest de setmana de la 20è edició de la Fira Mediterrània serveix també de plataforma de difusió i projecció d'aquest esdeveniment davant els diferents professionals i públics que la visiten.

Manresa va ser seleccionada l'any 2014

El novembre de 2014, la ciutat de Manresa va ser designada Capital de la Cultura Catalana 2018, una iniciativa promoguda des del 2004 per l'Organització Capital de la Cultura Catalana per tal de "contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior".

Manresa, Capital Cultural Catalana 2018 és un revulsiu per situar la ciutat al centre de la cultura catalana i un referent nacional. Ha de ser el catalitzador per reivindicar Manresa com a motor cultural, econòmic i social. L'esdeveniment ha de ser l'ocasió per fer més visibles els actius culturals ja existents a la ciutat i per ampliar el radi de la programació i la participació cultural envers àmbits tradicionalment menys coberts (arts visuals, noves tecnologies, diversitat, etc).