L'humor de Brunette Bros o quan els adults tornen a ser nens

L'espectacle "El millor circ i el segon més petit del món" s'ha estrenat a la Mediterrània amb una gran acollida per part del públic

L'humor dels Brunette Bros sedueix el públic de la Fira Mediterrània
L'humor dels Brunette Bros sedueix el públic de la Fira Mediterrània | AFT
07 d'octubre del 2017
Actualitzat el 08 d'octubre a les 12:17h
Nervis. El circ està a punt d'obrir les portes als nous espectadors, però sembla que cap dels quatre membres de la companyia està a punt: que si encara no hi ha les crispetes preparades; que si les cadires no estan col·locades; que si un dels pallassos és una mica trapella i intenta boicotejar el xou... Mentrestant, el públic observa la situació dret, fora del recinte del circ. Però de sobte, amb un xiulet estrident a la boca, el que sembla ser el cap de la tribu el fa entrar [al públic] a toc de pito. En aquest precís instant els espectadors comencen a ser part activa de l'espectacle, sent interceptats, en nombroses ocasions, pels quatre còmics: "les crispetes amb maionesa són boníssimes! Vols tastar-ne una?", "Fotos no! Vídeos no! Home, ja!", "Tens entrada? No? Doncs fora!".

L'espectador emprèn un viatge que el porta a la innocència dels protagonistes, que s'esforcen perquè tot funcioni. Hi ha el pallasso alegre; el tímid; el rebel i maldestre, i l'enfadat. Tots quatre aconsegueixen connectar amb el públic a través dels gestos i les expressions, i fan que entrin en el seu joc, sense ser nens. Però, què importa? Cal ser un infant per riure per absurditats? Que agradable veure la trentena de persones assistents al xou xalant de valent mentre els pallassos fan competicions amb animals de joguina o intenten, incansablement, omplir la seva diminuta guardiola en forma de porc fent cara de pena.

Els Brunette Bros són capaços de fer oblidar la part més responsable dels adults tot injectant-los una bona dosi d'humor i ingenuïtat. I és que els quatre comediants acaben convertint el seu circ vell i atrotinat en un espai ple de vida. Un espai on no hi falta la música en directe, ni tampoc la Rapunzel amb la seva llarga cabellera; l'home més fort del món o dos acròbates una mica obsessionats amb el sexe.

Després d'haver voltat per Dinamarca, Àustria, Eslovènia, Itàlia, el sud de França i el País Basc, la companyia teatral està fent parada a Catalunya amb el seu darrer espectacle, El millor circ i el segon més petit del món, que té 3 anys de vida. "És molt interessant veure les reaccions dels diversos públics", explica Maria Solà, una de les components del grup, que exposa que "quan vam començar amb aquest xou tibàvem molt de la improvisació, però ara ja fa un any que vam decidir guionar-lo i organitzar-lo".

Amb 9 anys de recorregut professional, la companyia, que incorpora gent d'Itàlia, Dinamarca i Catalunya, ha aconseguit tenir fans arreu d'Europa. I és que no cal entendre l'idioma quan amb el que es parla és amb el llenguatge internacional dels somriures.

El millor circ i el segon més petit del món encara té programades quatre funcions més a L'Anònima en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa. Dues tindran lloc aquest dissabte (a dos quarts de set de la tarda i a dos quarts de deu del vespre) i, les dues restants, diumenge (a dos quarts d'una del migdia i a dos quarts de set de la tarda). El preu de l'entrada és de 12 euros (de 5 pels menors de 12 anys) i es pot adquirir clicant aquí. Des de la companyia es recomana no dur a l'espectacle infants més petits de 7 anys.