L’ICL Manresa perd el cara o creu jugat a Melilla (68-66)

Muñoz i Costa disposen del tir de la victòria però no el converteixen

L'ICL Manresa ha perdut en un final igualat a Melilla
L'ICL Manresa ha perdut en un final igualat a Melilla | FEB
06 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 23:36h
L'ICL Manresa ha donat la cara, ha tingut les seves opcions però ha acabat perdent a la pista del Melilla Baloncesto. El partit ha tingut alternances si bé és cert que els locals han dominat el marcador més estona. Gabriel Lundberg al primer quart i Álvaro Muñoz al tercer han aguantat els bagencs. El mateix Muñoz i Lluís Costa han tingut el tir de la victòria però els llançaments triples no han entrat. Els manresans sumen la primera derrota de la temporada i experimenten de primera mà que la LEB Or no té res de fàcil.

Lluís Costa, Gabriel Lundberg, Álvaro Muñoz, Ashley Hamilton i Jordi Trias han format un quintet inicial que es pot convertir en clàssic en els esquemes d'Aleix Duran. Dani Rodríguez, Miki Servra, Diego Kapelan, Pablo Almazán i Fran Guera han estat els escollits per Alejandro Alcoba. Els primers protagonistes han estat Guerra i Lundberg. El pivot local i l'escorta visitant assumien el pes anotador del seu equips, amb unes estadístiques millors i més varietat de recursos per part del danès de l'ICL Manresa. Mentre que Guerra feia mal des de sota Lundberg tant podia anotar de tres com sortir en ràpids contraatacs. Precisament, les contres i el domini en el rebot permetien als manresans dominar el marcador. Sempre amb rendes entre els dos i quatre punts. El Melilla Baloncesto era capaç d'oferir una bona rèplica i no quedava enrere. Edu Duran aconseguia avançar el seu equip (16-15, minut 9). L'encert exterior de Jokubas Gintvainis i Javi Mugica semblava que deixaria el seu equip al capdavant al final del primer període però Mamadou Samb ho ha impedit també de tres. Guillem Jou ha entrat al parquet al tram final de quart però no ha pogut desfer l'empat (21-21, minut 10). El desencert ha marcat l'inici dels segons deu minuts. Quan es portaven tres minuts de període el parcial era de 2-2. Aleix Duran ha fet tornar a la pista Costa. Per uns moments, ha semblat que l'ICL Manresa millorava les seves prestacions. Però només ho ha semblat. Guerra tornava a fer mal. A la faceta anotadora hi afegia la captura de rebots en atacs. A més, el Melilla Baloncesto defensava molt bé. L'activitat defensiva ha permès als nord-africans marxar al descans amb avantatge sense haver lluït massa en atac (36-32, descans).

L'ICL Manresa continuava sense superar la defensa local tornant dels vestidors. El Melilla Baloncesto ha assolit un màxim avantatge de nou punts (41-32, minut 22). Els jugadors manresans estaven molt erràtics. Excepte Muñoz.. El jugador d'Ávila ha estat clau per mantenir els seus dins de partit. Tot solet ha anotat disset punts, amb cinc triples inclosos. El darrer servia perquè l'ICL Manresa es posés per davant al marcador molts minuts després (52-53, minut 29). Aleix Duran ha passat de l'alegria a l'emprenyada quan el seu equip ha concedit un 2+1 a Mamadou Samb a poc d'acabar el quart (55-53, minut 30). La dinàmica ha canviat ja dins el quart definitiu. Després d'una cistella incial dels locals, l'ICL Manresa ha aconseguit un parcial de 0-7 al seu favor. Tot i ser només una renda de tres punts, Alcoba demanava temps mort. Als darrers minuts, la tensió es podia sentir sobre el parquet. Anotar tornava a ser una tasca molt cara. Qualsevol petit parcial podia decantar el partit per a qualsevol dels dos cantons. Un triple d'Almazán capgirava el marcador en un moment delicat (64-63, minut 39). Costa sumava els seus dos primers punts per avançar els bagencs altre cop dins el darrer minut. Un rebot capturat per Guerra amb cistella posterior situava el 66-65 a manca de dinou segons. Hamilton empatava havent-se jugat dos segons de joc més. El Melilla Baloncesto disposava d'una possessió que podia ser la definitiva. Rodríguez anotava de dos. Encara quedava 3'7''. Duran demanava el seu darrer temps mort per poder servir el camp ofensiu. L'ICL Manresa ha disposat de dos llançaments triples per guanyar el partit. Però ni Muñoz ni Costa han estat encertats. Primera derrota del curs, 68-66.

L'ICL Manresa és el quart classificat de la lliga LEB amb un balanç d'una victòria i una derrota amb la jornada encara incompleta. Només el Melilla ha vençut els dos partits. La propera jornada serà ja el proper dimecres. Els d'Aleix Duran rebran el Tau Castelló al Nou Congost a dos quarts de nou del vespre.