La concentració de suport a la Guàrdia Civil aplega unes 200 persones a Manresa

Entre els concentrats hi havia persones que havien arribat de Barcelona i de Saragossa, d'on son els agents desplaçats a Manresa amb motiu del referèndum

Els concentrats davant de la caserna de Manresa
Els concentrats davant de la caserna de Manresa | Pere Fontanals
06 d'octubre del 2017
Actualitzat el 07 d'octubre a les 12:39h
La concentració que aquest divendres s'havia convocat des de Barcelona de suport a la Guàrdia Civil de Manresa ha aplegat davant de la caserna unes 200 persones, que s'han manifestat festivament, amb música i flors "per a les dones dels agents" destinats a Manresa. Entre els manifestants, manresans, que ja s'han concentrat altres vespres d'aquesta setmana en grups de vint o trenta persones, gent que ha vingut de Barcelona en cotxes particulars -finalment no ha calgut l'autocar que oferien a les xarxes-, i familiars dels guàrdia civils destinats aquests dies a Manresa, que han arribat des de Saragossa.
 

Un agent es mira la concentració d'aquest vespre, a Manresa. Foto: Pere Fontanals


Passades les 9 del vespre la concentració ha ocupat l'ample de la carretera de Cardona mentre la Policia Local desviava el trànsit per vies alternatives, i els Mossos d'Esquadra s'ho miraven a la distància, amb tres furgonetes no massa lluny per evitar mals majors. Precisament la policia catalana ha estat la destinatària d'algunes de les proclames espanyolistes amb "fora Mossos", o "aquesta policia no ens representa". De totes maneres, l'atenció s'ha centrat en la Guàrdia Civil, que ha estat "vivejada" constantment, i ha pogut cantar el seu himne diverses vegades gràcies a un gran altaveu que apuntava les lletres i la tonada. Entre la música, també ha sonat l'himne d'Espanya i el ¡Que viva España! de Manolo Escobar.

La concentració, que no ha estat informada a l'Ajuntament com seria preceptiu, s'ha desenvolupat sense cap incident amb la presència d'homes, dones i nens, que han onejat banderes espanyoles i alguna catalana.