Endesa telecomanda un centre de transformació de Sant Joan de Vilatorrada

La mesura permet estalviar temps en la localització d'avaries, amb la conseqüent reducció del període d'interrupció del subministrament

Redacció
06 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:09h
Endesa ha instal·lat recentment un sistema de telecomandament a un centre de transformació de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, el qual permet controlar-lo de forma remota. L'objectiu d'aquesta actuació és incrementar la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric als més de 3.400 clients del municipi que en depenen.

Els treballs han consistit a telecomandar un centre de transformació, és a dir, dotar-lo dels equips d'actuació remota i d'un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra de la instal·lació des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs, ja que el Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries, amb la conseqüent reducció del temps d'interrupció del subministrament elèctric.

Aquests treballs, que han comptat amb una inversió de més de 19.500 euros, aportats íntegrament per la Companyia, es realitzen de manera periòdica i amb la voluntat d'anar incrementant les instal·lacions telecontrolades a la zona. A més, són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica de la comarca del Bages dels darrers avenços tecnològics, amb l'objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions d'Endesa a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.