La Fira Mediterrània exposa a la plaça Major el jardí mecànic

L'arbre que presideix el jardi mecànic de la plaça Major
L'arbre que presideix el jardi mecànic de la plaça Major | Ampans
Redacció
06 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:19h
La Fira Mediterrània exposa a la plaça Major el jardí mecànic, protagonitzat per un espectacular arbre mecànic que s'encén de nit i dispensa pomes. Unes criatures animades es belluguen a l'entorn de l'arbre i fan les delícies dels més xics. El projecte ha estat desenvolupat per un grup de joves formats per Ampans al costat de l'artista del ferro Raül M. Beteta.

L'arbre és un espectacle de moviment i llum, amb insectes fets de xapa i ferro que cobren vida. La creació artística és el resultat d'un taller formatiu de manyà i soldadura on hi han participat una vintena de joves a través del Centre de Noves Oportunitats de la Catalunya central, impulsat per Ampans i la Fundació Intermèdia, amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu dins el pla de la Garantia Juvenil.

A partir d'una pila de ferros, els joves, liderats per l'escultor Raül M. Beteta, fundador de l'empresa Ferroluar de creació d'animals i vida mecànica, han creat una escultura de ferro de més de 6 metres d'alçada i 8 d'amplada, que simula el cicle de vida de l'arbre i acaba dispensant una poma.

La Fira Mediterrània va mostrar interès en el projecte i aquests dies s'exposa a la Fira Mediterrània. Es pot veure cada dia de la fira en funcionament, fins dissabte, a partir de les 20.30h de la nit.