Manresa, presenta la seva capitalitat de la Cultura Catalana 2018 a la Llotja de la Mediterrània

La regidora de Cultura de l'Ajuntament, Anna Crespo, donarà a conèixer el projecte davant els professionals que visiten la Fira

Redacció
06 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:40h
El projecte Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018, continua avançant en la configuració d'una programació que situarà la ciutat com a epicentre de la cultura catalana durant l'any que ve. En aquest camí, la celebració aquest de setmana de la 20è edició de la Fira Mediterrània servirà també de plataforma de difusió i projecció d'aquest esdeveniment davant els diferents professionals que la visiten .

Serà aquest dissabte a les 11 del matí, a la Llotja Professional de la Fira Mediterrània (Museu del Tècnica de Manresa) i anirà a càrrec de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo. La seva intervenció per donar a conèixer les línies bàsiques del projecte que inclourà també la projecció d'un espot promocional que s'inspira en els ponts de cultura, com a fil conductor i element metafòric del projecte cultural que ja ha començat el compte enrere per al seu desembarcament a la ciutat.

Manresa va ser seleccionada l'any 2014

El novembre de 2014, la ciutat de Manresa va ser designada Capital de la Cultura Catalana 2018, una iniciativa promoguda des del 2004 per l'Organització Capital de la Cultura Catalana per tal de "contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior".

Manresa, Capital Cultural Catalana 2018 és un revulsiu per situar la ciutat al centre de la cultura catalana i un referent nacional. Ha de ser el catalitzador per reivindicar Manresa com a motor cultural, econòmic i social. L'esdeveniment ha de ser l'ocasió per fer més visibles els actius culturals ja existents a la ciutat i per ampliar el radi de la programació i la participació cultural envers àmbits tradicionalment menys coberts (arts visuals, noves tecnologies, diversitat, etc).