Rotary i UManresa convoquen la segona edició del premi La ciència i els infants

| 06/10/2017 a les 11:32h
Especial: Més Manresa
Arxivat a: Societat, Rotary Club Manresa Bages, La ciència i els infants, UManresa
Imatge d'arxiu de l'atorgament del primer premi La ciència i els infants | Rotary
El Rotary Club de Manresa-Bages i la UManresa continuen amb l'aposta per l'educació científica dels nens i nenes de la Catalunya Central. Per aquest motiu han convocat la segona edició del premi La ciència i els infants, que té per objectiu central ajudar a la dinamització i millora de l'ensenyament de les ciències en les primeres edats a través del reconeixement de propostes d'educació científica elaborades per mestres i adreçades a nens i nenes d'entre 0 i 8 anys.

Poden participar en el concurs els mestres responsables de grups escolars des d'educació infantil fins a segon cicle inicial de primària de centres educatius de la Catalunya Central, que hauran de planificar i elaborar una proposta d'experimentació per al seu grup classe. Es portaran a terme diferents sessions de formació per orientar i ajudar en l'elaboració de les propostes.

El jurat estarà integrat per dues persones de l'equip docent d'educació infantil de la UManresa i per tres persones designades pel Rotary Club deManresa-Bages. Els criteris de valoració tindran en compte la capacitat de la proposta per orientar clarament l'acció dels infants cap a la mobilització del concepte científic, la possibilitat d'afavorir la iniciativa diversa i les diferents resolucions, i l'originalitat en l'enfocament de la proposta, entre d'altres.

Les propostes participants es presentaran en el marc de la 7ª Fira d'experimentació per a infants de 0 a 6 anys que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 del pròxim mes de gener al Museu de la Tècnica de Manresa.

S'atorgaran tres premis, el primer per un import aproximat de 600 euros, el segon de 400 euros i el tercer de 200 euros. Els guardons, gentilesa del Rotary Club Manresa-Bages, consistiran en material educatiu per a l'aprenentatge científic a criteri de l'equip educatiu de l'escola.

El premi és fruit de la col·laboració entre el Lab 0_6 UManresa i el Rotary Club de Manresa-Bages. El Lab 0_6, que es defineix com a centre de descoberta, recerca i documentació per a l'educació científica a les primeres edats, té com a objectiu investigar sobre l'aprenentatge de la ciència entre els infants per millorar la qualitat de l'educació en l'àmbit de la ciència. El Rotary Club de Manresa-Bages té entre els seus objectius la promoció del coneixement a totes les edats, com ja queda clar en iniciatives ben consolidades com la del premi Protagonistes del demà. Amb el premi La ciència i els infants obre la mirada al col·lectiu dels més joves.

En la primera edició, l'escola Riu d'Or de Santpedor va ser la guanyadora del Premi La ciència i els Infants. L'acte de lliurament va comptar amb la intervenció del prestigiós físic Jorge Wagensberg. Anteriorment es va portar a terme una prova pilot del certamen, que van guanyar l'Escola Sant Ignasi de Manresa i l'Escola Bressol Reixics de Canet de Fals.

Les persones interessades en participar en el premi poden consultar les bases aquí i fer la inscripció a través d'aquest enllaç.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Santpedor tornarà a acollir el Castra ad Aurum aquest cap de setmana | Xavier Sucarrats
01/01/1970
Del divendres 20 al diumenge 22 d'octubre
01/01/1970
Sense serveis funeraris al Bages per al dia 20
VIDEO La Guardia Civil durant la càrrega a l'escola Juncadella de Sant Joan | @quicosalles
En Peyu porta «iTime» al Kursaal | Promocional
01/01/1970
Al Kursaal, el dijous 20 d'octubre