Els Tirallongues condemnen la vulneració de drets vinscuts a l'entorn de l'1-O

Davant la gravetat dels fets, la colla s'adhereix a "participar en actes pacífics que defensin aquests drets"

Redacció
05 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 21:37h
La colla castellera Tirallongues de Manresa ha emès un comunicat en que condemna "enèrgicament" totes les vulneracions, persecucions i violacions dels drets de les persones i de la societat catalana. La colla recorda que "els nostres estatuts", en l'article 3 (finalitats i activitats), apartat 1 (objectius de la colla), lletra c, diuen: “Desvetllar l'esperit de solidaritat i de compromís decidit en la construcció nacional de Catalunya”.

És per això que, malgrat admeten que la colla "està formada per persones de diferent origen, de diferents ideologies, creences, aficions i costums", però davant la gravetat dels fets, "sobretot el dia 1 d'octubre", els Tirallongues "ens adherim a participar en actes pacífics que defensin aquests drets".

Comunicat dels Tirallongues

Donats els fets ocorreguts els últims dies a Catalunya, i sobretot el dia 1 d'octubre, la Junta Directiva de la Colla Castellera Tirallongues de Manresa es veu en la necessitat d'exposar la seva opinió i la seva posició als seus socis i a la societat en general.

Els Tirallongues som una colla castellera i com a tal la nostra principal acció és fer castells, promoure i difondre el fet casteller i la cultura popular i tradicional catalana ja que nosaltres també en formem part.

Som conscients que la nostra entitat és, en part, un reflex de la societat; o sigui, que està formada per gent diversa, està formada per persones de diferent origen, de diferents ideologies, creences, aficions i costums. Però a tots nosaltres ens uneix el fet casteller i ens agrada fer castells.

Aquests últims dies hem vist com a Catalunya s'han vulnerat drets fonamentals de les persones, hem vist com la justícia ha perseguit i criminalitzat fets normals dins d'una societat moderna i avançada com hauria de ser la nostra, hem vist com s'han intervingut institucions elegides democràticament i entitats socials que al capdavall representen a la nostra societat, hem vist com les policies de l'estat espanyol ha violentat els nostres carrers, picant els nostres familiars, veïns, amics i companys.

La nostra societat està impactada per aquests fets, i els Tirallongues encara que en siguem una peça molt petita també ho estem, i ens creiem en l'obligació de manifestar la nostra posició. Els nostres estatuts, en l'article 3 (finalitats i activitats), apartat 1 (objectius de la colla), lletra c, diuen: "Desvetllar l'esperit de solidaritat i de compromís decidit en la construcció nacional de Catalunya".

Per tant, la Colla Castellera Tirallongues de Manresa condemna enèrgicament totes les vulneracions, persecucions i violacions dels drets de les persones i de la societat catalana en general, així ho hem anat expressant aquests dies mitjançant les xarxes socials. Alhora ens adherim a participar en actes pacífics que defensin aquests drets.

També demanem als nostres socis comprensió, suport i paciència. Comprensió perquè la nostra entitat no es pot quedar aliena davant la situació que viu la societat. Suport perquè és el que es necessita per poder participar en activitats. I paciència per totes les alteracions que s'esdevinguin, quan calgui, del nostre dia a dia habitual, com ara canvis en els assajos, de dia, hora o emplaçament, o bé convocatòries a activitats en poc temps de marge, etc.