CONTRASTAT Prop de 30.000 persones col·lapsen Manresa

Quan la capçalera de la manifestació arribava a Plaça Catalunya, la cua passava per carretera de Cardona, 8 | El càlcul dona 1.214 metres lineals per a una concentració, sense comptar voreres, de 27.679 manifestants

COMPTEM Prop de 30.000 persones s'han concentrat a Manresa
COMPTEM Prop de 30.000 persones s'han concentrat a Manresa | Pere Fontanals
03 d'octubre del 2017
Actualitzat el 04 d'octubre a les 19:39h

Vista d'un tram de la carretera de Cardona des d'un punt alt. Foto: Pere Fontanals


Prop de 30.000 persones han col·lapsat aquest dimarts al migdia la carretera de Cardona i el carrer Miquel Martí i Pol, usant les fórmules de Contrastant per mesurar concentracions i manifestacions. NacióManresa ha disposat d'una persona a la capçalera i una altra a la cua de la marxa. Quan la capçalera ha entrat a Plaça Catalunya, la cua passava pel número 8 de la carretera de Cardona.
 

Durant més d'una hora ha anat passant la manifestació per davant la Guèrdia Civil. Foto: Pere Fontanals


En total 1.214 metres lineals per una amplada de la via de 12 metres, sense comptar les voreres. Eliminant un 5% de la superfície per restar-hi possibles obstacles, tal i com aconsella Contrastant, dona una xifra de 27.679 manifestants. Cal tenir en compte que aquesta xifra no inclou les voreres de la carretera de Cardona, que en diversos trams estaven plenes, ni els carrers adjacents, ni les cruïlles. De manera que la concentració convocada en assemblea pel Comitè en Defensa del Referèndum pràcticament triplica la que fins ara havia estat la més massiva de la història de Manresa, que va aplegar 10.000 persones dimecres passat, també a la carretera de Cardona.
 

Una noia amb una bandera espanyola es manifesta a Manresa. Foto: Pere Fontanals


La manifestació, encapçalada per una trentena de vehicles dels ADF de tota la comarca i d'una cinquantena llarga de tractors, ha transcorregut per davant de la caserna de la Guàrdia Civil en un silenci sepulcral i tothom amb les mans en alt.
 

Quan la capçalera arribava a plaça Catalunya, la cua se situava a carretera de Cardona 8. Foto: Pere Fontanals (GMaps)


A primera hora del matí cinc columnes de Manresa han tallat diverses vies de l'entorn de Manresa i quan s'acostaven les 12 del migdia s'han aplegat a la plaça Sant Domènec, a qui s'hi han anat afegint tots els grups de la comarca.

Des que la capçalera ha passat per davant de la caserna de la Guèrdia Civil fins que ho ha fet la cua de la manifestació, han passat una hora i vint minuts.

Minuts després, l'Ajuntament de Manresa ha piulat dades oficials que situen la xifra en els 28.000 manifestants.